Анкета в 1823 забавачкиОнлайн обучение само в краен случай за

...
Анкета в 1823 забавачкиОнлайн обучение само в краен случай за
Коментари Харесай

Анализ на МОН: Детските градини не се справят онлайн

Анкета в 1823 забавачки
Онлайн образование единствено в краен случай за децата в детските градини и учениците със специфични просветителни потребности при нова вълна на COVID-19. Това е мнението на специалистите от Министерството на образованието и науката (МОН), които вършат разбор на образованието от разстояние в електронна среда преди старта на новата образователна година. Той демонстрира, че градините множеството деца в предучилищна възраст и тези със специфични потребности в учебно заведение не са били обхванати в отдалечено образование и не са получили познания и поддръжка.

Проучването, което е направено посредством анкета, в която са взели участие 5047 учители и 1141 шефове от общо 1823 детски градини, демонстрира, че учителите и шефовете са положили старания да продължат да работят с децата по време на карантината, като са разчитали на поддръжка от родителите. Едва 11.5 на 100 от интервюираните обаче не са срещнали усложнения при заниманията от отдалеченост.

Само в 16 на 100 от детските градини в дейностите от разстояние са се присъединили над три четвърти от децата.

На въпроса какво би ги подготвило по-добре за последваща година, при която се постанова работа от отдалеченост, близо половината от учителите (46%) дават отговор, че имат потребност от спомагателна подготовка за образуване на образование от разстояние.

Между 20 и 32% от центровете за поддръжка и от районните ръководства на образованието (РУО) не са провеждали съвсем никакви групови отдалечени образования с децата със СОП в детските градини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР