Анкара ще бъде принудена да започне да прилага санкциите срещу

...
Анкара ще бъде принудена да започне да прилага санкциите срещу
Коментари Харесай

Турция също ще въведе санкции срещу Русия, ако ООН ги одобри

Анкара ще бъде принудена да стартира да ползва глобите против Русия, в случай че бъдат утвърдени от Организация на обединените нации, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу в изявление за турската NTV.

" Турция съблюдава интернационалното право, ние ще водим уравновесена политика. Ако Организация на обединените нации утвърди глобите против Русия, Турция ще бъде принудена да ги съблюдава ", изясни той.

Според него следствията от обстановката в Украйна и глобите, наложени против Руската федерация, ще се усещат още дълго време. Турция продължава да посредничи със страните страните в спора в Украйна и поставя старания за образуване на среща сред президентите на двете страни – Владимир Путин и Володимир Зеленски, означи още Чавушоглу. Провеждането на такава среща обаче зависи най-много от единодушието на съветския водач, уточни турският външен министър. Въпреки това опцията за такава среща не може да се назова „ далечна вероятност “, счита той.

На този стадий, на договарянията сред Русия и Украйна не може да се гледа нито с скептицизъм, нито с оптимизъм, споделя Чавушоглу. „ Напоследък, след събитията в Буча, страните направиха доста изказвания, в които си размениха взаимни обвинявания. Това повлия на преговорния развой. Но, ние продължаваме да беседваме с  всяка от страните страните като се придържаме към реалистични позиции “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР