Анкара се надява идните дни да има развитие по въпроса

...
Анкара се надява идните дни да има развитие по въпроса
Коментари Харесай

Анкара се надява скоро да има развитие по въпроса за създаването на коридор за износ на зърно от Украйна

Анкара се надява идните дни да има развиване по въпроса за основаването на така наречен зърнен кулоар за експорт на украинско зърно през Черно море, разгласи през днешния ден турският министър на националната защита Хулуси Акар, представен от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Идните дни се надяваме на някои позитивни промени по въпроса за основаването на зърнен кулоар, сподели Акар.

Той посочи, че Анкара поставя нужните старания за разрешаването на казуса, обвързван с износа на блокираното украинско зърно.

В украинските пристанища има милиони тонове зърно. Комуникираме с представители на Украйна, Русия и Организация на обединените нации и вършим всичко, което зависи от нас в границите на четиристранните договаряния за безвредните доставки на милиони тонове зърно и други храни, означи турският министър на защитата.

Въпросът, обвързван с износа на украинско зърно и основаването в Истанбул на подобаващ координационен център, бе разискван на 4 юли в Анкара на среща на делегации на Турция и Украйна.

На 6 юли Акар заяви, че има опция в Турция да дойде и съветска военна делегация за разискване на въпроса, обвързван със зърното, или пък делегация, формирана от турски военни представители, ще замине за Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР