Анкара, Москва и Вашингтон направиха днес важи послания във връзка

...
Анкара, Москва и Вашингтон направиха днес важи послания във връзка
Коментари Харесай

Блинкън: Ще има последици при руска агресия в Украйна. Песков: Няма да нападаме

Анкара, Москва и Вашингтон направиха през днешния ден важи послания по отношение на спора в Източна Украйна. Това стана на фона на увеличението на насилието в Донбас и на скупчването на съветски войски в региона на украинската граница напоследък, означи Ройтерс.

Киев също стяга бойните редици в региона.

Турция работи за споразумяване на спора сред Украйна и Русия, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Вчера турският президент се срещна в Истанбул с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, като прикани за преустановяване на ескалацията на напрежението и изрази подготвеност да окаже цялата нужна поддръжка. В петък Ердоган беседва по телефона с съветския президент Владимир Путин, който упрекна Украйна в " рискови провокативни дейности " в региона на спора в Донбас.

Днес Кремъл изключи опцията за война с Украйна, съобщи Франс прес. В същото време Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин, даде да се разбере, че " Русия няма да остане безразлична към ориста на рускоговорящите, живеещи в югоизточната част " на прилежащата страна.

 Ердоган посрещна президента на Украйна Володимир Зеленски в Истанбул на 10 април
Ердоган посрещна президента на Украйна Володимир Зеленски в Истанбул на 10 април
Снимка: AP/БТА

" Ще има последствия " при положение на съветска експанзия против Украйна, предизвести от своя страна държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от Франс прес. Той означи, че не е имало толкоз доста съветски бойци на украинската граница от " първата съветска инвазия " през 2014 година

Пожелал анонимност представител на американското държавно управление заяви за Ройтерс, че Блинкън ще посети тези дни Брюксел дружно с министъра на защитата Лойд Остин. Двамата ще обсъдят с представители на Европейски Съюз съветските дейности против Украйна, наред с иранската нуклеарна стратегия и обстановката в Афганистан.

Един украински боец е бил погубен, а различен - тежко ранен, при артилерийски обстрел от страна на проруските сепаратисти в източната част на страната, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на украинската войска.

27 украински военни са починали в региона на спора тази година - повече от половината от всички жертви през цялата предходна година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР