Анка Михайлова от Столипиново няма да признае пред съда, че

...
Анка Михайлова от Столипиново няма да признае пред съда, че
Коментари Харесай

Айше, пребила до смърт детето си в Пловдив, не признава стореното

Анка Михайлова от Столипиново няма да признае пред съда, че е виновна за гибелта на детето си и делото против нея ще протече по общия ред с приканване на всички очевидци и движимости лица. Това стана ясно в днешното разпоредително съвещание в Окръжен съд – Пловдив.

Анка Михайлова, която е известна в махалата като Айше, е с повдигнато обвиняване за това, че на 23 септември предходната година съзнателно е умъртвила малолетната Севда /на 1 година и 9 месеца/, като детето е умряло на 16 октомври 2022 година Според обвинителния акт убийството е осъществено по отношение на лице, намиращо се в безпомощно положение и при изискванията на домашно принуждение. Обвинението против 42-годишната жена е по най-тежкия член от наказателния кодекс, който планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, написа

Защитниците на Анка – юристите Димитър Будаков и Хари Харалампиев желаеха от съда преустановяване на производството и връщането на делото на прокуратурата, с цел да могат да бъдат отстранени основни процесуални нарушавания.  Според юристите експертизите направени в хода на досъдебното произвеждане са непълни и неточни.

 

Адвокат Будаков акцентира на това, че от самото начало до гибелта на детето никой от движимостите лице не изследва какво се случва в мозъка му и какво отражение давам медикаментите върху него. Според юриста съдебно-медицинската експертиза приема нещо неуместно - че Анка е блъснала с пестник дребната Севда, до момента в който е било в безсъзнание и това е провокирало кръвоизлива в черепно-мозъчната кутия. На база това майката е била показана в медийното  пространство като „ канибал ”. Адвокат Харалампиев от своя страна изиска нова експертиза с присъединяване на детски неврохурург.

Въпреки настояването на отбраната на Анка, съдът не одобри, че в обвинителния акт има основни процесуални нарушавания и не почете настояването на отбраната. Това решение може да бъде обжалвано в 7-дневен период пред Пловдивския апелативен съд, след което делото ще продължи с разпит на очевидци.

Пред съда ще бъдат разпитани съвсем 30 очевидци и движимости лица, като първите от тях ще бъдат изслушани в две следващи съвещания на 10 януари.

Към момента Анка Михайлова е с мярка за неотклонение „ парична гаранция ” в размер от 3000 лв.. Първоначално дамата беше арестувана „ под стража ”, а в следствие освободена. Припомняме, че Анка Михайлова е осиновила дребната Севда през 2021 година след получено утвърждение от способените служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в жилището си в Столипиново. Жената почнала да демонстрира експанзия към него, тъй като не желала да трансформира открития си метод на живот, а детето ѝ създавало дискомфорт. 

 

Към датата на жестокия побой момичето било на 1 година и 9 месеца. Във съдбовния ден майката се ядосала няколко пъти, тъй като то се движело от стая в стая. Поради тази причина тя неведнъж го нахапала по тялото и го одрала с нокти, блъснала го и с ръка по лицето.

Установено е, че по-късно вечерта майката още веднъж показала експанзия към щерка си, като я блъснала с ръка в задната част на главата. Детето получило черепно-мозъчна контузия, изгубило схващане и изпаднало в кома. То било откарано в болница, като на 16 октомври 2022 година е умряло.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР