,,Анимаре - да вдъхнеш живот се казва филмът, който спечели

...
,,Анимаре - да вдъхнеш живот се казва филмът, който спечели
Коментари Харесай

Фълмът Анимаре спечели голямата награда на фестивала Кино в длан

,,Анимаре - да вдъхнеш живот ” се споделя филмът, който завоюва огромната премия на Кмета на община Шумен, на провелия се тази година фестивал,,Кино в длан ”. Автори на филма-победител, сниман с мобилно устройство са Димана Братанова, Стефан Войводов, Мая Желязкова, Камелия Марковска и Ваня Данчева – студенти в Нов български университет. По време на награждаването Стефан Войводов (част от екипа-победител) насочи обръщение към хората, които имат съвременни мобилни телефонида не ги използвайт единствено за игра, защото с тях може и да се твори:

Анимаре е една къса изрезко-анимация, само че в анимацията „ малко “ не значи „ елементарно “. Зад това стоят безусловно десетки часова работа с оплезен език и пот на челото. Основната тематика може би е въодушевена от анимацията. Наименованието от латински animare – “да вдъхна живот ”. Опитахме се да пресъздадем вдъхването на живот - от отрезка, от една записка до една към този момент крачеща концепция, обикаляща по улиците.

Наградата за игрален филм бе присъдена на лентата,,Съобщението ” на Ваня Богданова и Невяна Попова, а приз за документален филм получи Елица Савова за кинотворбата си,,Танцувам себе си ”. Филмът,,Северозабравени ” на ученичката от Видин Антонина Лозанова завоюва гласовете на публиката и премия за филм на значима обществена тематика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР