Англо-нидерландската петролна компания Шел (Shell) планира да продаде бензиностанциите си

...
Англо-нидерландската петролна компания Шел (Shell) планира да продаде бензиностанциите си
Коментари Харесай

Шел започва да закрива бензиностанции в Русия

Англо-нидерландската петролна компания " Шел " (Shell) възнамерява да продаде бензиностанциите си в Русия на " Лукойл " и спря да продава гориво в тях, заяви ТАСС.

Напълно е спряна продажбата на гориво на бензиностанциите, включени в договорката с " Лукойл ", а магазините и кафенетата не престават работа, уточни представител на " Шел ". Той не посочи по кое време ще бъдат закрити и те.

На уеб страницата на " Шел " в Русия се споделя, че действието на програмата за преданост се приключва на 20 май. По нея към този момент не трябва да се натрупат точки, като те би трябвало да бъдат изхарчени до 20 май.

По-рано източник от " Шел " съобщи, че " Лукойл " би трябвало да ребрандира купените бензиностанции до една година след привършване на договорката.

" Лукойл " купува ООО " Шелл петрол ", което има 411 бензиностанции, основно в Централния и Северозападния федерален окръг на Русия, както и завода за смазочни материали в Торжок, Тверска област. " Шелл петрол " принадлежи на " Шел овърсийз инвестмънт " (Shell Overseas Investments BV) и на " Дортше петролиъм матшхапе " (Dordtsche Petroleum Maatschappij).

Сделката ще бъде завършена след утвърждението ѝ от Федералната антимонополно работа. " Шел " чака това да стане през тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР