Английският гранд се намира във фантастична форма, след като спечели

...
Английският гранд се намира във фантастична форма, след като спечели
Коментари Харесай

Клоп тихомълком реши проблем в Ливърпул, който може да им спечели титлата

Английският гранд се намира във фантастична форма, откакто завоюва последните си пет мача във Висшата лига и разполага с най-мощната офанзива в шампионата. Нападението на мърсисайдци е отбелязало 45 гола в досегашните 16 мача, което е със седем гола повече от втората на-резултатна офанзива - тази на Челси.
се показва необикновено от началото на акцията, като е с най-вече голове (14) и най-вече асистенции (9) във Висшата лига. И до момента в който всички се възхищават на изключителната офанзива на Ливърпул, то мениджърът на отбора Юрген Клоп тихомълком съумя да позволи различен проблем, който може да им завоюва купата на Острова.
Ливърпул е позволил единствено 1 гол в последните си 5 мача
След изненадващата загуба от Уест Хям с 2:3 преди шест мача Ливърпул направи коренна смяна в играта си в отбранителен проект - нещо, за което не се приказва толкоз, що се касае за представянето на нападателите. Всъщност дотам съумя да сработи защитата си, че " алените " са позволили единствено един гол в последните си пет турнирни срещи.

10 " сухи мрежи " след 16 мача във Висшата лига
По този метод Ливърпул може да се похвали с цели 10 " сухи мрежи " след 16 кръга във Висшата лига: нещо, което мърсисайдци са реализирали единствено един път в ерата на Премиър лийг - през сезон 2005/06. Последните мачове на Ливърпул не бяха допустимо най-тежките, само че и не бяха толкоз леки - мач с Арсенал, който бе в серия от 10 мача без загуба, мърсисайдско дерби с Евертън и въодушевеният отбор на - Астън Вила.

Опонентите на Ливърпул съвсем не основават голови положения
Освен това мърсисайдци победиха и съставите на Уулвърхемптън и Саутхемптън. В тези пет мача Ливърпул е позволил единствено 27 удара към вратата си - нещо, което се е случвало единствено един път в ерата " Клоп ". Още по-впечатляващ е индикаторът за предстоящ брой голове (xG) на мач, който пада под 2 за пръв път. Саутхемптън е имал максимален коефициент за предстоящ брой голове в мача - 0.97, по-късно е Евертън (0.51), Арсенал (0.27), Астън Вила (0.14) и Уулвс (0.10).
Стабилността в защитата на Ливърпул дава резултат и в случай че това се резервира за нескончаем интервал от време през сезона, то мърсисайдци дават сериозна поръчка за купата във . Във всичкките последни пет мача като титуляри в защита са почнали Алисон, Върджил ван Дайк и Трент Александър-Арнолд, до момента в който Жоел Матип и Анди Робъртсън са пропуснали единствено един мач, само че са играли в другите четири.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР