Английският футболен експерт Саймън Уилсън изкара една седмица с Левски

...
Английският футболен експерт Саймън Уилсън изкара една седмица с Левски
Коментари Харесай

Английски експерт: Вече съм фен на Левски, виждам амбиция клубът да се подобрява

Английският футболен специалист Саймън Уилсън изкара една седмица с Левски с София и призна, че към този момент храни фенски благосклонности към „ сините “. Той показа искрено, че вижда упоритост за възстановяване във всички звена в клуба.

Уилсън работи в последните години с клубове от Висшата лига. Той е минал през Съндърланд, Саутхемптън, а внушителните 10 години е изкарал в гранда Манчестър Сити. Сега експертът бе у нас, с цел да подкрепи отбора от Гереба с опита си. Уилсън изгледа и дуела с Ботев, приключил с минимална победа с 1:0 в интерес на възпитаниците на Делио Роси.

Тежка задача за Роси, всички в Левски са подготвени

„ Казвам се Саймън Уилсън и последните 17 години работя в клубове във Висшата лига. Моят бизнес в този момент е да работя с клубове от разнообразни страни, според от това какви тактики имат и каква инфраструктура имат, следя процеса “, показа се пред клубната телевизия на „ сините “ Уилсън.

Хали Тиам тренира на цялостни оороти преди Септември

„ Моят първи тим бе Престън Нортен, Дейвид Мойс бе треньор. 4 години бях в Саутхемптън, а 2006 година се причислих към Манчестър Сити. С тях работих 10 години, по-късно прекосих в Сити футболна група. За последно бях в Съндърланд “.

„ Разговарях с Красимир Иванов, говорихме за упоритостите на Левски. Той искаше да има взор извън върху клуба, пречупен през призмата на моя опит. Моите задания са две – първата е да съпоставя Левски с най-хубавите тим, които се класират за евротурнирите, а по-късно да направя паралел, действително по какъв начин работи клуба, къде се намира и накъде би трябвало да се насочи “, продължи Уисън.

„ Тук съм от шест дни. Опитвам се да видя оптимално доста неща – да виждам тренировки, на деца, мъже. Срещата с Ботев. Основно – ще виждам основните звена в работата на един клуб – медицинския щаб, скаутите, разбори, общо взето това са основните звена “, добави експертът.

„ Гледам по какъв начин се работи, с какви начини, по какъв начин работят дружно. След това съпоставям с това, което знам, че е най-хубаво “.

„ Вече съм почитател на Левски. От първия миг, когато се допрях съумях да усетя историята на клуба. Знам какъв брой е значим в исторически проект и какъв брой е важен за България. Нещото, което виждам във всеки – от притежателят, през изпълнителния шеф до треньора – упоритостта клубът да се усъвършенства “, приключи специалистът от Острова.

В идния 22-ри кръг на Първа лига Левски гостува на Септмерви. Двубоят е в събота, 24 февруари, от 17.30 часа. Срещата ще може да наблюдавате с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT, на платформата PLAY DIEMA XTRA и на честотите на Дарик радио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР