Николай Костов остава треньор на футболния Левски до края на

...
Николай Костов остава треньор на футболния Левски до края на
Коментари Харесай

Левски се разделя с треньора Николай Костов след края на сезона

Николай Костов остава треньор на футболния Левски до края на сезона. Това стана ясно от известие на формалната страница на " сините ". Неговият договор обаче няма да бъде възобновен за идната акция. Преди месец притежателят Наско Сираков разгласи, че Костов ще подпише нов контракт, само че обстановката се промени след серия от загуби. Преди дни треньорът съобщи, че " със Сираков са си дали време да решат ".

" Левскари,

След извършени диалози със старши треньора Николай Костов бе взето решение той да води представителния тим на клуба до края на сегашния сезон в Първа лига.

Като управление заставаме твърдо зад Николай Костов в оставащите мачове до края на шампионата, отчитайки позитивите при престоя му на стадион „ Георги Аспарухов “ – европейския поход и плейофа в Лигата на конференциите и сполучливите изходящи прехвърляния под негово управление.

Договорът на Николай Костов няма да бъде удължен, а клубът към този момент работи по намирането на нов треньор, който да води тима през идващия сезон. ", се споделя в известието.

Столичният гранд има сигурни четири мача от плейофите на Първа лига, като от клуба се надяват да играят и бараж за класиране в евротурнирите.

60-годишният експерт пое 26-кратните първенци през предишното лято. До този миг той води тима в 38 мача във всички шампионати, в които Левски записа 19 победи, осем равенства и 11 загуби. В елита на България сините имат 54 точки от 31 мача през акцията, като изостават на 22 от първенеца Лудогорец и се намират на пета позиция с действителен риск да не се класират в Европа. За купата на България, отборът отпадна от Хебър още на осминафиналите през есента, до момента в който в Лига на конференциите " сините " стигнаха до плейоф за груповата фаза, където отпаднаха от немския Гранд Айнтрахт (Франкфурт).  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР