Английските медии категорично осъдиха расистките изстъпления, включително характерния нацистки поздрав

...
Английските медии категорично осъдиха расистките изстъпления, включително характерния нацистки поздрав
Коментари Харесай

В Англия клеймят расизма на ст. Васил Левски: Отвратително, засрамени, неудачници

Английските медии изрично осъдиха расистките изстъпления, в това число присъщия нацистки привет и издаване на маймунски звуци, на част от българските ентусиасти по време на снощния квалификационен мач сред България и Англия за Европейското състезание през 2020 година на ст. " Васил Левски ".

" Дейли Телеграф " излиза със заглавие с огромни букви " Отвратително " във връзка расистките изцепки на родните ентусиасти. Спортната секция на " Дейли Мирър " зове с огромни букви " ИЗХВЪРЛЕТЕ ГИ " на фона на фотоси на родни футболни фенове с издигнати десни ръце в нацистки привет. Спортната секция на " Метро " излиза със заглавие с огромни букви " ПРЕЗРЯНО ". Друго издание излиза със заглавието " Англия разгроми расистите ". " Гардиън " написа в заглавие " Срам в София ". " Дейли Експрес " излиза със заглавие с огромни букви " НЕУДАЧНИЦИ " на фона на фотография с почитатели с вдигнати десни ръце в нацистки привет. " Дейли остарял " написа " ЗАСРАМЕНИ " на фона фотоси с българските неонацисти, имайки поради унизителната загуба на българския народен тим с шест безответни гола.

Мачът беше преустановяван на два пъти в 28-ата и 43-ата минута. Англия завоюва със съкрушителния резултат 6:0, като с успеха затвърди първото си място в квалификационна група А.

Председателят на Английската футболна асоциация Грег Кларк участва на мача на ст. " Васил Левски ", като посочи, че дейностите на част от българските фенове са оставили редица играчи на Англия очевидно смутени.

" Чух ужасяващи расистки викания ", сподели той, допълвайки: " Наблюдавах група хора, всички в черно - към 50 от тях - които правеха политически фашистки жестове. Не можех да бъда сигурен, това беше на 100 метра, само че изглеждаше ужасяващо.

Кларк е подчертал, че чака УЕФОА да направи задълбочено следствие на случая.

В изказване Английската футболна асоциация удостовери, че играчите на Англия са били подложени на " отвратителни расистки викания " и че това е " недопустимо на всяко равнище на игратата ".

Защитникът на Англия Тайрън Мингс, който направи дебют като народен играч на Англия, съобщи, че играчите са решили като тим на полувремето да продължат присъединяване си в мача.

Английските медии напомнят, че ст. " Васил Левски " беше отчасти затворен за този мач, откакто България беше осъдена за расистко държание на почитателите по време на квалификациите против Косово и Чехия през юни.

Дните преди мача бяха доминирани от опасения от расистки изстъпления, като нападателят на Англия Тамии Ейбрахам съобщи, че играчите ще бъдат подготвени да излязат от терена, в случай че против тях има расистки обиди.

Би Би Си напомня, че старши треньорът на България Красимир Балъков упрекна Англия, че има по-голям проблем с расизма в сравнение с България.

Проблемната група български ентусиасти, които бяха облечени в черни връхни облекла с качулки - някои с покрити с кърпи или шалове лица - започнаха да напущат стадиона, откакто мачът беше спрян за повторно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР