Английската национална телевизия BBC започва подготовка за преминаване към изцяло

...
Английската национална телевизия BBC започва подготовка за преминаване към изцяло
Коментари Харесай

BBC се готви да премине изцяло онлайн през следващото десетилетие

Английската национална телевизия BBC стартира подготовка за прекосяване към напълно онлайн наличие, като компанията възнамерява прекъсването на телевизионни канали и радиа. Това ще се случи през идващото десетилетие, като до тогава медията ще продължи да развива телевизионни и радиопроекти.

Новината идва след изявление на генералния шеф Тим Дейви, като той съобщи, че бъдещето е в онлайн пространството. " Представете си свят, който е единствено интернет, където предаваната телевизия и радиото са изключени и изборът е безконечен ", сподели той. " Изключването на излъчването ще се случи и би трябвало да се случи с течение на времето и ние би трябвало да сме дейни в планирането му ", добави той, представен от Guardian.

Според Дейви сега е прекомерно рано за сходни дейности, като преместването напълно онлайн би лишило сериозен брой хора от опцията да се възползват от услугите на BBC. Изместването на този ход за след 2030 година дава опция на британското държавно управление да усъвършенства покритието на мобилни данни, като шефът счита това за " сериозно ".
Реклама
Според Дейви бъдещето ще включва " сливане на BBC в едно предложение ", което най-вероятно ще се случи под формата на едно приложение, което комбинира всичко от телевизионни стратегии до локални вести и просветителни материали. Генералният шеф също по този начин не отхвърли, че съществува риск BBC да се трансформира в просто още един снабдител на онлайн наличие на претъпкания пазар. " Преминаването към цифрово наличие не е предизвикателство единствено по себе си, прекосяването към цифровото, без да губите по-голямата част от аудиторията си и да изгаряте излишно милиони лири, е предизвикването ", съобщи той.

Според него огромна част от преимуществата, които поставяха BBC в по-добра позиция от конкуренцията, към този момент не са на дневен ред поради интернет. " Интернет лиши от историческото преимущество на разпространяването половината от телевизионните канали или FM честотите. В този свят значимостта, както и доверието, би трябвало да се печели ", счита Дейви. За да стане концепцията действителност, ще са нужни съществени дейности по отношение на диалози с популацията по отношение на прекосяването онлайн. Според Дейви тази задача би трябвало да бъде споделена от всички канали и радиа, а освен от BBC.
Друга опция
Друг вид пред медията е да употребява сегашните телевизионни талази, само че по друг метод, който действително още веднъж да свързва към интернет платформата. Става въпрос за 5G лъчение и DVB-I като предстоящ модел. Това би довело до опазване на някои от актуалните телевизионни честоти за основаване на 5G мрежа, която употребява актуалните предавателни кули. 5G Broadcast ще даде извънредно универсална платформа със свободен достъп, а DVB-I разрешава на феновете да " сърфират " през поточно излъчени канали, както вършат в този момент с наземни, сателитни и кабелни канали. Досега няма индикации, че BBC ще обмисли 5G лъчение за телевизия. Въпреки това компанията го тества за радио.

Друг въпрос, който Дейви засегна, е бъдещето на финансирането на медията. В момента то се случва посредством заплащането на лицензионна такса. Тя е начислявана на всеки притежател на тв приемник, като голяма част от бюджета на медията се обезпечава по този метод. Дейви е " безпристрастен " по отношение на намирането на нов модел за финансиране на BBC. Правителството към този момент обмисля други възможности за момента, в който настоящата договорка изтича в края на 2027 година Много други страни отстраниха своите лицензионни такси и ги замениха с нови модели на финансиране за публичните радио- и телевизионни оператори. Най-често употребяваните способи са директното данъчно облагане или налагане на такси върху широколентовите връзки на семействата.
Реклама Свързани публикации New York Times стачкува за пръв път от 40 години 8 декември 2022, 13:07 Meta заплашва с блокиране на новинарското наличие поради проектозакон в Съединени американски щати 7 декември 2022, 10:10 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР