Англия се класира на полуфинал на световно първенство по футбол

...
Англия се класира на полуфинал на световно първенство по футбол
Коментари Харесай

Англия продължава да мечтае, трите лъва на полуфинал в Русия

 Мъжки болежки принудиха Варди да пропусне тренировката на Англия
Англия се класира на полуфинал на международно състезание по футбол за първи път от 1990-та година насам, откакто победи Швеция с 2:0 в предпоследния четвъртфинален мач от Мондиал 2018.

" Трите лъва " и Швеция изиграха отегчителен дуел на " Самара Арена ", като в последна сметка ликуваха остроивяните.

От самото начало възпитаниците на селекционера Гарет Саутгейт направляваха повече топката, само че мъчно стигаха до чисти голови положения. Вратата на скандинавците беше разпечатана в 30-та минута, когато централният бранител Хари Магуайър се разписа с глава след центриране от корнер на Ашли Йънг.

Решаващият миг в дуела пристигна след почивката, когато в 59-та минута, когато Джеси Лингард центрира чудесно към непокрития Деле Али, който от близка позиция не сбърка и прати топката във вратата с глава.

До края шведите сътвориха три благоприятни условия за гол, само че отличният в този мач вратар Джордън Пикфорд отрази всичко и беше определен за Играч номер 1 в дуела.

В полуфиналите Англия ще се изправи против спечелилия отмача сред домакините от Русия и Хърватия. Двубоят ще се играе на стадион " Лужники " в Москва на 11 юли от 21:00 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР