Англия се готви да отмени почти всички действащи противоепидемични мерки,

...
Англия се готви да отмени почти всички действащи противоепидемични мерки,
Коментари Харесай

Англия отменя почти всички мерки за Covid - при 90% ваксинирани хора над 60 г.

Англия се готви да анулира съвсем всички настоящи противоепидемични ограничения, откакто над 90% от хората над 60-годишна възраст към този момент са имунизирани с бустерна доза. 

Обединеното кралство мина през пика на вълната от разпространяване на Омикрон при започване на януари, когато бяха регистрирани над 200 000 нови случая на Covid-19 дневно. Смъртността от болестта обаче е в пъти по-ниска от равнището, записано след появяването на пандемията през 2020 г.   

Графика: Делът на смъртните случаи в България по отношение на цялото население е в пъти по-висок спрямо Англия от началото на 2021 година до момента. 



Хората с най-малко една доза от имунизациите в цяла Англия са 90,7% от популацията, втора доза са си сложили 83,4%, а бустерна - 63,6%, като най-уязвимите по отношение на Covid-19 възрастови групи бяха ваксинирани с приоритет. 

Кампанията за слагането на трета доза от имунизациите за коронавирусна зараза стартира при започване на ноември 2021. Проучване на английската национална статистическа работа сподели, че 98% от хората на възраст над 70 години биха желали да получат бустерна доза, а при хората сред 50 - 69 година процентът на доверие във имунизациите беше 94 на 100. 

Премиерът Борис Джонсън разгласи пред Народното събрание, че от 27 януари на територията на Англия ще бъде анулирано задължението за проявление на Covid-сертификати на публични места - компаниите въпреки всичко ще имат право да ги изискват по своя преценка. 

Маските към този момент няма да бъдат наложителни в класните стаи и в публичния превоз, само че ще останат " целесъобразни " в някои места - да вземем за пример затворени или пренаселени пространства, в случай че хората влизат в контакт с непознати. 

Правителството ще анулира и рекомендациите си към работодателите да обезпечат условия за отдалечена работа на чиновниците си поради Covid-разпространението.

Предстои и да бъдат облекчени някои от рестриктивните мерки при обществените домове за възрастни хора. 

Задължително ще остане изискването за карантиниране при позитивен тест за Covid-19.

Минималният период за изолираност ще бъде понижен до 5 дни. Ако на петия ден човек покаже негативен PCR тест, той ще би трябвало да го повтори след 24 часа - в случай че и тогава резултатът е отрицателен и пациентът няма температура, ще може да излезе неотложно от карантина. Това предписание още веднъж ще важи за територията на Англия. 

В момента здравните служби провеждат бустерното имунизиране на младежите на възраст 16-17 години, които са се имунизирали преди повече от 3 месеца. 

Средното равнище на дневния брой положителни проби за Covid-19 във Англия е малко над 107 000, като пикът на вълната към този момент е преодолян. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР