Англия има най-скъпият отбор на Световното първенство в Катар, а

...
Англия има най-скъпият отбор на Световното първенство в Катар, а
Коментари Харесай

Англия е с най-скъпият състав на Мондиала, Белингам най-ценен в турнира

Англия има най-скъпият тим на Световното състезание в Катар, а Джуд Белингам е най-ценната звезда на шампионата, написа “Дейли Мейл ”, базирайки се на проучване на Футболната обсерватория на CIES.

Според него 26-те играчи на Англия в Катар са на обща стойност 1,305 милиарда паунда (1,499 милиарда евро), като полузащитникът на Борусия (Дортмунд)Белингам съставлява 176,9 млн. паунда от тази сума.

Зад състава на Саутгейт са Бразилия, Франция, Испания и Португалия, които са единствените други страни, оценени на повече от 1 милиарда паунда на шампионата, а тимът на Германия коства единствено 892,9 млн. паунда - макар оценката на Джамал Мусиала от 132,2 млн. паунда. Според проучването звездата на Борусия (Дортмунд)Джуд Белингам коства повече от задачите тимове на 12 други страни, които ще се състезават на шампионата.

Очаквано Европа господства в горната половина на листата с 11 от 16-те най-скъпи състава, като Бранилия е най-скъпият тим от Южна Америка (1,275 милиарда паунда), Съединени американски щати са отпред за Северна Америка (319,6 млн. паунда), а Сенегал и Мароко са отпред за Африка (275,8 млн. паунда). Общата стойност на 32-те тима в надпреварите се прави оценка на към 13,13 милиарда паунда от CIES.

В противоположния завършек на класацията Коста Рика е страната с най-ниска стойност на състава в целия шампионат - единствено 20,16 млн. паунда, като към 20% от цената на отбора им се образува от някогашния вратар на Реал Мадрид Кейлър Навас. Домакините от Катар пък са втори изпод нагоре с 25,42 млн. паунда.

Близо до Англия се подрежда състава на Бразилия, която е оценена на 1,275 милиарда паунда. Най-скъпият бразилец на шампионата ще бъде звездата на Реал Мадрид Винисиус, който е оценен единствено на малко по-малко от Белингам (176,1 млн. паунда). Южноамериканските сили Аржентина и Бразилия съставляват 1,93 милиарда паунда от 2,599 милиарда оценки на континента, само че за първи път най-малко от последните два шампионата Лионел Меси не е най-високо оцененият състезател от КОНМЕБОЛ. Най-скъпият състезател на Аржентина съгласно проучването е нападателят на Интер Лаутаро Мартинес.

Много от страните в долната част на класацията на CIES имат огромна част от общата си стойност, формирана от единствено един състезател. Така да вземем за пример нападателят на Порто Мехди Тареми (17,54 млн. паунда) е виновен за повече от една трета от оценката на страната си Иран (46,46 млн. паунда), а сенегалската звезда Садио Мане (63,05 млн. паунда), която ще пропусне Световното поради травма, съставлява съвсем една четвърт от цената на тима си (275,8 млн. паунда).

Сенегал е отпред измежду петте африкански страни, които се класираха за шампионата, а Тунис е на 27-мо място с 49,96 млн. паунда - разграничени от 225,84 млн. паунда вследствие на осъществявания с качество състав на африканските първенци.

Азиатските страни в шампионата пък съставляват единствено 433,6 млн. паунда от общата оценка от 13,13 милиарда паунда на всички 832 играчи в надпреварата, макар че 15 % от тази сума се образува единствено от Рицу Доан от Япония и Хюн Мин-Сон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР