Англия би Шотландия в поредно издание на най-старото футболно съперничество

...
Англия би Шотландия в поредно издание на най-старото футболно съперничество
Коментари Харесай

Футболен спор на над 150 години: Англия би Шотландия в Глазгоу

Англия би Шотландия в следващо издание на най-старото футболно съревнование в историята, датиращо към този момент на над 150 година - 3:1 на " Хемпдън парк " в Глазгоу.

Гостите небрежно поведоха с 2:0 преди почивката. Автогол върна домакините в борбата, само че " трите лъва " подпечатаха скъпия си триумф, въпреки и в другарски конфликт, с трети гол.

Първият мач сред Англия и Шотландия се играе точно в Глазгоу, само че на различен терен, в далечната 1872 година От него има единствено рисунки и разкази. Така 150 лета се навършиха през ноември предходната година, само че Световното в Катар осуети изиграването на юбилейния дуел и той бе отсрочен за актуалната.

Срещата на препълнения " Хемпдън " стартира с минута безмълвие в памет на жертвите на естествените бедствия в Мароко и Либия.
 Снимка АП/БТА
С леко изменен състав по отношение на титулярния, отборът на Гарет Саутгейт имаше предимство през първото полувреме, увенчано с бърз двоен удар. Фил Фоудън откри в 32-ата, като топката рикошира в него след удар на Кайл Уокър.

В 35-ата най-хубавият на терена - Джуд Белингам, удвои с удар след поредна акция пред вратата на Шотландия.

През втората част Англия много понижи оборотите, като това значително даде подтик на играчите от " високата земя ". В 67-ата резервата Хари Магуайър се вкара автогол в опит да почисти топката. 

Домакините обаче не съумяха да се възползват от моментното стъписване на своя противник, нямаха и чисти положения. Обратно - автоголът стресна Хари Кейн и компания, като те още веднъж овладяха мача. В 81-ата таранът на " Байерн " довърши шотландците след брилянтен пас на Белингам.

В същото време се игра и подготовка в група А, в която безапелационен водач е Шотландия. Тимът можеше предварително да се класира на Европейското и това да е разтуха за провалянето от Англия. Норвегия обаче победи Грузия с 2:1 и " тартановата войска " ще би трябвало да се потруди още малко, с цел да си подсигурява място на шампионата в Германия.
Германия най-накрая победи - с краткотрайния треньор Руди Фьолер
А отборът на Германия, който не играе квалификации за Евро 2024, прекъсна серията от пет мача без победа - 2:1 против Франция в Дортмунд. Под управлението на краткотрайния треньор Руди Фьолер, " маншафтът " сподели много по-добра игра и повече предпочитание, в сравнение с по времето на уволнения Ханзи Флик.

Томас Мюлер подвигна почитателите на германците на крайници още в 4-ата минута след неточност в отбраната на международните вицешампиони. Малко преди края Лерой Сане удвои при вихрена офанзива, а малко по-късно Антоан Гризман понижи от дузпа.

До края домакините удържаха без проблеми и взеха глътка въздух в подготовката за Евро 2024.

Франция игра без Килиан Мбапе, като селекционерът Дидие Дешан даде отмора и на други съществени футболисти. Той очевидно повече няма да може да разчита на
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР