Англичанинът Пол Муур стана големият победител в международния турнир по

...
Англичанинът Пол Муур стана големият победител в международния турнир по
Коментари Харесай

Британец спечели Sofia International Open 2017 по боулинг

Англичанинът Пол Муур стана огромният победител в интернационалния шампионат по боулинг Sofia International Open 2017, който приключи късно нощес в Joy Station - Студентски град. Състезанието с награден фонд 55 000 $ продължи девет дни и в него участваха 236 състезатели от 29 страни. В последния елиминационен край британецът се наложи над лидера в европейската класация Карстен Хансен (Дания) с 205 на 193 точки.

56 състезатели доближиха до финалната фаза. Там бяха разграничени в серии и играха за влизане в Топ 4, където на директна елиминация всеки против всеки се дефинира и спечелилият. Йоргос Стефанидис (Гърция) и Рамон Хилферинк (Холандия) останаха на 3-то и 4-то място в крайното класиране. Двама българи съумяха да играят в първия край, само че Георги Димов и Мехмет Кая изгубиха и останаха обратно в подреждането. За класирането в група „ В” Борис Божилов приключи втори, след Виктор Попа (Румъния).

“Определено стана доста мощен шампионат. В приключилото 8-о издание за първи път пристигнаха елитни състезатели от Перу и Малайзия, които подвигнаха класата на шампионата. Традиционното наличие на водещите играчи - шведи, датчани, англичани и гърци също сподели, че Sofia International Open е към този момент добре прочут в Европа, а и по света. Наградният ни фонд от 55 000 евро е много сериозен и е втори на нашия континент. Логично е да вземат участие едни от най-хубавите играчи, отпред с водещият ранглистата Карстен Хансен от Дания. За негово страдание, той не съумя да завоюва, само че остави страхотни усещания с техниката и гения, които има. Много мъчно се провежда шампионат от подобен сан и радващото е, че всички, които пристигнаха от чужбина, а и родните ни състезатели, останаха удовлетворени от залата, изискванията и престоя си. Доста нови другарства се родиха в София, а на празненството след финала видях толкоз усмихнати лица и щастливи хора. Ние сме България и е пъклен значимо да бъдем съвършени във всяко отношение, тъй като при най-малка издънка на идващото издание няма да дойдат огромните играчи по боулинг от Европа”, показа основният уредник на шампионата Елвира Бахарова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР