Ангела Меркел попари надеждите на германците за скорошно разхлабване на

...
Ангела Меркел попари надеждите на германците за скорошно разхлабване на
Коментари Харесай

Меркел: Ние не сме в края на пандемията, а в самото ѝ начало

 Ангела Меркел попари очакванията на германците за скорошно разхлабване на ограниченията, въведени поради епидемията от ковид.

Ограниченията ще останат още дълго, съобщи немската канцлерка в послание към нацията.

Най-тежкото решение в досегашната ѝ кариера

" Осъзнавам, че на всички рецесията с ковид им се коства към този момент надали не безкрайна. И знам, че никой не желае да го чуе, само че това истината: ние не сме в края на пандемията, а в самото ѝ начало. Още дълго ще би трябвало да живеем с този вирус ", сподели още Меркел и добави:

" Движим се по тъничък лед. Бих споделила даже: по допустимо най-тънкия лед ".

Канцлерката призна също така, че пандемията от ковид е същинско предизвикателство за демокрацията, защото " лимитира наши съществени права и потребности ".

Една такава обстановка може да бъде допустима и търпима единствено в случай че аргументите за рестриктивните мерки са изцяло транспарантни, сподели Меркел и увери, че ограничението на права и свободи поради рецесията с ковид е било най-тежкото решение в досегашната ѝ кариера. Но тези ограничения са наложителни, с цел да защитим най-ценното: живота и достолепието на всеки обособен човек, съобщи още Меркел. Особено доста я натъжава ситуацията в старческите домове, където в този момент хората са принудени да живеят в още по-тежка изолираност и самотност. " Никога не трябва да забравяме тези хора. Именно тяхното потомство способства за благосъстоянието на страната ни. "

" Най-голямото тестване "

Само в случай че в този момент, при започване на пандемията, останем съсредоточени и дисциплинирани, можем да предотвратим дълги интервали на строги ограничавания и цялостната изолираност на избрани групи хора, сподели още Меркел и предизвести за заплахата от " ужасяващи условия в нашите лечебни заведения ".

" Тази пандемия е най-голямото тестване в историята на Федералната република ", акцентира Меркел в обръщението си към нацията и добави, че завръщането към естествения делник сега e изцяло немислимо.

В обръщението си Ангела Меркел разгласи и готовността си за увеличение на немските вноски в бюджета на Европейски Съюз. " За стеснен интервал от време би трябвало доста да увеличим заплащанията ", съобщи Меркел. По думите ѝ, в Европейски Съюз разделяме една орис и в тази невиждана рецесия би трябвало да покажем взаимност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР