Ангела Меркел не отива в Брюксел за срещата на върха

...
Ангела Меркел не отива в Брюксел за срещата на върха
Коментари Харесай

Меркел пред Бундестага преди срещата на върха в Брюксел

Ангела Меркел не отива в Брюксел за срещата на върха на Европейски Съюз с упования за сплотено решение по миграционната политика. В държавна декларация пред Бундестага тя съобщи, че миграцията може да се трансформира в съдбоносен въпрос за Европа. Германският канцлер обаче не губи убеденост и вяра преди идния конгрес и открои пред депутатите, че Германия ще бъде добре единствено в случай че и Европа е добре.

 © Българска телеграфна агенция
Вероятно окуражена от настоящите социологически изследвания в Германия, съгласно които 75% от жителите на Федералната република са " за " европейски метод в мигтрационния спор, Ангела Меркел застана на трибуната в Бундсетага уверена и борбена. Избраният зелен цвят на сакото й наблягаше вярата, с която тя отива за диалози в Брюксел. Въпреки това тя снижи упованията от форума.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Съвсем намерено ще кажа, че още не сме там, където бихме желали да бъдем. Общата система за предоставяне на леговище в 28-тте страни, която искахме да приемем, няма да можем да примем. От седем нужни документа за регламентиране има малко или доста единодушие по пет от тях, само че остават два и то значими, за които е належащо политическо разискване.
Въпросните два документа се отнасят до директивата за предоставяне на леговище, с която стандартите в обособените страни ще бъдат уеднаквени, а както и нова дъблинска процедура за систематизиране на мигрантите. По тези въпроси отговорът на Меркел остава нуждата от европейско, от единно решение. Постигането му ще бъде мъчно. Целта обаче би трябвало да сплоти обособените позиции, тъй като тя, съгласно немския канцлер, остава да бъде справяне с незаконната миграция.

По време на срещата на върха в Брюксел Меркел ще търси и излаз от вътрешно-политическите крамоли в Германия. До края на тази седмица тя се надява да показа на съдружния си сътрудник и вътрешен министър Хорст Зеехофер задоволително европейско решение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР