Ангел Кодинов завърши на 6-о място на 200 м едноместно

...
Ангел Кодинов завърши на 6-о място на 200 м едноместно
Коментари Харесай

Ангел Кодинов завърши 6-и във финала на Световното в Пловдив

Ангел Кодинов приключи на 6-о място на 200 м едноместно кану при мъжете до 23 години на Световното състезание по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години, което се организира в Пловдив. Вчера Ангел приключи 8-и във край Б на 1000 м.

„ Естествено, щях да съм щастлив да стигна до бронзовия орден, само че за момента това са ми опциите в тази дисциплинираност. На 1000 м се случиха фалове, които не би трябвало да се получават, само че по този начин е в спорта. На 200 м уцелих гребането си и съумях да вляза на край непосредствено от серията и да покажа какво мога “, разяснява Ангел.

Той показа, че към момента не е решил дали на Световното състезание за мъже и дами през август в Португалия ще взе участие единствено на 1000 м, или ще се пусне и на 500 м.

„ Там задачата ми е край или най-малко класиране до 12-о място. Дай Боже да се случи и по-добро класиране, ще се веселя доста “, сподели още Кодинов.

Ангел посочи, че поддръжката, която е получавал от публиката го е стимулирала в допълнение.

„ Естествено, виковете на името ми, които се чуваха на целия канал ми даваха сили. Така се получи, че не съумях да вляза на край на 1000 м, само че съм удовлетворен, че го направих на 200 м “, добави кануистът.

Кодинов разяснява и построяването на втори гребен канал в Пловдив, откакто Общината завоюва делото, което спираше градежа.

„ Този канал е извънредно значима част от провеждането на огромни надпревари, защото към този момент Световната федерация отхвърля семейства на Пловдив поради неговата липса. Участниците се оплакват, че няма къде да се загрява, а загряващите пречат на състезаващите се. Изграждането на втори гребен канал ще даде опция на Пловдив да семейства още доста надпревари “, сподели Ангел.

В утринната сесия от днешния ден на шампионата Теодор Асенов бе покрай класиране за финала на 200 м едноместен каяк при юношите след 3-то място в своя полуфинал. За последния старт се класират първите двама от всяка гонка и най-хубавото трето време, само че българинът не съумя да го реализира. Във край Б той приключи 6-и.

Малшанс споходи Анастасия Лавренова в полуфинала на 200 м едноместен каяк при дамите до 23 години. Първоначално тя завоюва серията си и влизаше във край. Малко след старта от публиката се чу сигнал, наподобяващ този за фаулстарт, който обаче би трябвало да е с четири такива сигнала. Четири от състезателките се заблудиха, само че пет водиха борба до края, извоювана от българката. Впоследствие съдиите взеха решение гонката да бъде повторена след единствено 10 минути. Изтощената към този момент българка приключи 8-ма и отпадна от финала, а спрелите по време на първата серия лодки бяха облагодетелствани.

Димитър Петров приключи 7-и във край Б на 200 м едноместно кану при юношите.

Най-сериозни очаквания в следобедната сесия се разпореждат на Денис Димитров, който в 17.06 ч започва в сериите на 500 м едноместен каяк. Припомняме, че през вчерашния ден той и Радослав Стефанов приключиха 4-и на 1000 м двойка каяк.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР