Ангел Джамбазки успя да предизвика скандал в Европейския парламент. Българският

...
Ангел Джамбазки успя да предизвика скандал в Европейския парламент. Българският
Коментари Харесай

Скандал с Джамбазки в ЕП: Показа жест, който прилича на нацистки поздрав

Ангел Джамбазки съумя да провокира скандал в Европейския парламент. Българският евродепутат направи жест с ръка в залата на Европейския парламент в Страсбург, който припомня на нацистки привет.

Това провокира недоволството на евродепутатите по време на изявление на Джамбазки по отношение на спор за обвързването на европейските фондове с върховенството на правото.

Когато евродепутатът завършва речта си и потегля да излиза от залата, той се обръща и изпъва дясната си ръка, преди да напусне.

Джамбазки написа в Туитър, че не е желал да прави нацистки знак, а е желал да се извини за закъснението си и по тази причина вдигнал ръката си, а жестът бе наказан и от ръководителя на институцията Роберта Мецола.

" Фашистки жест в Европейския парламент е недопустим. Това наскърбява мен и всички в Европа. Този жест е част от най-мрачната глава от нашата история и би трябвало да остане там ", написа тя в платформата.

Пина Пичерно, която е зам.-председателката на Екологичен потенциал съобщи, че благодарение на камерите в залата ще бъде потвърдено дали е имало сходен привет.

В случай, че се удостовери, отправянето на подобен жест от евродепутата, ще му бъде наложено наказване.

Тази глоба може да ограничи присъединяване на нарушителя в дейностите на институцията или да бъде под формата на санкция.

Жестът бе избран като „ абсурден и недостоен”, от Държавният секретар на Франция по европейските въпроси Клеман Бон.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР