Ангел Джамбазки твърди, че не е получил наказателното постановление На

...
Ангел Джамбазки твърди, че не е получил наказателното постановление На
Коментари Харесай

2000 лв. глоба от ЦИК за евродепутат заради накърняване на добрите нрави

Ангел Джамбазки твърди, че не е получил наказателното разпореждане

На евродепутата Ангел Джамбазки е издадено наказателно разпореждане с санкция в размер на 2000 лева ., научи „ Флагман “. Санкцията е по отношение на нарушаване на Изборния кодекс (ИК) по време на предизборната акция за парламентарния избор през октомври 2022 година

Припомняме, че тогава Съветът за електронни медии (СЕМ) сезира Централната изборна комисия (ЦИК) за това, че Джамбазки, който също бе претендент за депутат, уязвил положителните нрави, достойнството и положителното име на Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Тримата бяха номинирани за депутати от „ Демократична България “.

В пропаганден материал по телевизия „ България 24 “ (считана за обвързвана с ВМРО) Ангел Джамбазки разгласи, че „ те поставят фесове “, „ те вземат в ръката ибриците “, и ги назова „ група лицемери “, „ национални предатели “, „ неможачи международни “, „ гнусни соросоиди и грантаджии “.

Нарушението Едва на 29 декември обаче е формиран акт, както се вижда от известие на уеб страницата на институцията.

А самото наказателно разпореждане пък е издадено чак на 27 март 2023 година (шест месеца след нарушението) по неофициална информация на „ Флагман “. С него на Джамбазки е избрана най-ниската допустима санкция – 2000 лева.  Тя е по член 480, алинея 2 на ИК и е можело да стигне до 5000 лева

Според наша неофициална информация Ангел Джамбазки апелира в Софийския областен съд, като претендира за обновяване на производството с изказванието, че не си е получил наказателното разпореждане.

От „ Флагман “ потърсихме по телефона Джамбазки за коментар, само че не успяхме да се свържем с него.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР