Ангажиментът на младите поколения към бъдещето и тяхната достойна лична

...
Ангажиментът на младите поколения към бъдещето и тяхната достойна лична
Коментари Харесай

Румен Радев: В смелостта на младите е залогът за нашето бъдеще

" Ангажиментът на младите генерации към бъдещето и тяхната почтена персонална и професионална реализация е мерило за зрелостта на всяко общество ". Това съобщи президентът, който през днешния ден дружно с вицепрезидента Илияна Йотова взе участие в гала по награждаване на младежи, постигнали златно и сребърно равнище в границите на Международната премия на херцога на Единбург – България. Тържествената гала, на която 62-ама младежи получиха сребърни и златни значки, се състоя в Свищов, оповестиха от прессекретариата на президента.
Престижната интернационална самодейност за личностно развиване подтиква младежите да взимат решения за своето бъдеще и да го ръководят, опознавайки и развивайки личните си благоприятни условия. " Класните стаи отвън учебно заведение са в действителност в образеца на близките. От самата среда, от подадената в точния момент ръка за помощ, зависи този образец да води към мотивация и триумф, към развиване на по този начин значимите за обществото ни лидерски качества в младежите “, посочи президентът.
 Борисов и Радев в конфликт: Кой кого сготви? Борисов и Радев в конфликт: Кой кого " сготви "?
Покрай шпионския скандал с съветски дипломати министър председателят Бойко Борисов и президентът Румен Радев още веднъж съумяха да си разменят реплики по въ...
По думите на президента, въодушевяващ и назидателен е точно образецът на младежите, които употребяват своя капацитет в услуга на обществото. " Знаещи, можещи, изискващи, те към този момент декларират все по-открито своите ясни цивилен позиции и демонстрират увереност да ги отстояват. В тази тяхна храброст е залогът за нашето бъдеще “, уточни Румен Радев. Държавният глава добави, че даже и поколенията с повече опит могат да се поучат от днешните млади българи.
" Предстои ви да учите, да работите и да се потвърждавате в един все по-динамичен и непредсказуем свят ", обърна се към участниците в програмата Румен Радев. " За да съумеете във вашите персонални упоритости, с цел да постигнете общите цели на вашето поколението, ви чака доста работа дружно с тях, само че не забравяйте, че точно качествата, знанията и уменията, които развивате в младежката стратегия, са вашето преимущество. Те са залог за вашия предстоящ триумф “, добави още президентът.
Румен Радев благодари на учителите, менторите, треньорите и родителите, които оказват помощ на младежите по пътя им в програмата. Процесът за построяването на уверени млади персони в България е извънредно значим и е неоценима ролята на индивида който подава ръка, уточни той.
Наградата на херцога на Единбург е одобрена интернационална стратегия, в която младежи на възраст от 14 до 24 година, благодарение на водачи, реализират цели, сложени от самите тях. В трите равнища на програмата – Бронз, Сребро и Злато, младежите провокират себе си и по този начин получават умения и качества, които способстват за тяхното личностно развиване и интензивно присъединяване в общността, в която живеят. Държавният глава е патрон на премията в България. На церемонията в Свищов Румен Радев връчи на 26 от участниците златни значки.
 Йотова: Онлайн платформа ще свързва българите по света Йотова: Онлайн платформа ще свързва българите по света
От Верона се дава началото на първия по рода си виртуален събор „ На площада на другата България “. Българи и фенове на б...
Вицепрезидентът Илияна Йотова награди 36 младежи, достигнали до равнище Сребро. Тя дефинира премията като скъп тласък за младежите да опознаят себе си и света, да бъдат уверени и да следват фантазиите си.
Сред гостите на церемонията бяха и посланикът на Англия Робърт Джон Диксън, Любомира Велчева – изпълнителен шеф на Фондация „ Международна премия на херцога на Единбург – България “ и Светлозар Петров – ръководител на почетния концерн на премията у нас, ментори и треньори. Посланик Диксън, който е някогашен участник в програмата, съобщи, че светът, в който живеем през днешния ден, прави уменията, които тя развива още по-важни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР