Ангажимент към американската страна Народното събрание да прегласува параметрите на

...
Ангажимент към американската страна Народното събрание да прегласува параметрите на
Коментари Харесай

Главният секретар на президента предложи бас на Борисов за грипените

Ангажимент към американската страна Народното събрание да прегласува параметрите на състезанието за нов военен аероплан, тъй че да подхождат на офертата за Ф16, е бил стихотворец на среща в министерството на защитата с представители на офиса за военно съдействие към посолството на Съединени американски щати. Тя е извършена на 21 септември 2016 година, съвещанието се води от зам.-министър на защитата. Това описа полк. Петър Стоянов, основен секретар на президента Румен Радев, пред bTV.

" Ген. Цонко Стойков изнася отчет, с цел да показа пред американската страна до каква степен е стигнал планът за придобиване на нов военен аероплан. Казано е, че схемата има наложителен темперамент, само че заместник- министърът на защитата им обясняваше, че това не е проблем и по какъв начин ще бъде прегласувано от Народното събрание. Има паметна записка от срещата ", уточни Стоянов. " Военно-политическото управление знае за това нещо - къса памет или улеснение за комисията, попита Стоянов. Той самият не е бил викан в комисията. Тя не разпита специалистите, настоя полковникът. Но в случай че равнището на комисията е депутатът Антон Тодоров, се веселя, че не съм викан ", добави той.

Преди два дни депутатът Тодоров популяризира документ по какъв начин Радев, тогава пълководец на Военновъздушни сили, е подготвил опорни точки по искане от кабинета на тогавашния министър председател Пламен Орешарски за шведския изтребител " Грипен ". " Това е обикновено - изискват от теб, зависещ си, изпълняваш си задачата ", уточни основният секретар на президента. " Днес комисията би трябвало да излезе със заключителния си отчет, като се чака посредством него офертата на Ф16 да бъде върната в играта. При стартирала при кабинета " Борисов 2 " процедура, довършена при служебния кабинет, назначен от Радев, като най-подходяща оферта бе посочена тази на шведския производител.

Изборът обаче може да стане чак след сполучливи договаряния с някой от производителите и решение на Народното събрание, че утвърждава договорката. Само за първия транш за придобиване на нови бойни самолети са нужни 1,5 милиарда, тъй като с него би трябвало да се закупи и съоръжение за прилежаща инфраструктура, да се планува и образование. Бих се хванал с министър-председателя на бас, че има въоръжение и за трите типа изтребители ", сподели още Стоянов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР