Анет Контавейт се представи далеч от познатото ни ниво по

...
Анет Контавейт се представи далеч от познатото ни ниво по
Коментари Харесай

Двукратната шампионка е аут: Контавейт със знаменит успех на старта в Щутгарт!

Анет Контавейт се показа надалеч от познатото ни равнище по време на американското турне, като записа разочароващи резултати в Индиън Уелс и Маями. Естонката през тази седмица се завръща назад в Европа за началото на клей сезона, като взима присъединяване на конкуренцията в Щутгарт. Жребият отреди една от късите клечки на международната номер 6, откакто в първи кръг тя срещна Анджелик Кербер, която е двукратна шампионка на шампионата.

Битката на централния корт в немския град ни сервира голям брой завладяващи разигравания, като двете тенисистки се раздадоха оптимално, само че разликата пристигна в основните моменти, когато Контавейт не трепна, с цел да може след 2 часа и 3 минути да победи с 3:6 6:4 6:4. В идната фаза на шампионата за подгласничката от Финалите на WTA следва да се изправи против Екатерина Александрова.

Германката съумя да окаже сериозен напън върху сервиса на съперничката си в откриващия гейм и с пробив на нула излезе напред в резултата. С течение на времето силите на корта започнаха да се изравняват, като в средата на частта станахме очевидци на бърза замяна на брейкове, подбудена от нападателния жанр на двете състезателки. Кербер очевидно се усещаше по-добре в моментите на ретур, което ѝ разреши след нов мощен гейм на посрещане и много неточности от естонката да завоюва дебютния сет.

Световната номер 6 изглеждаше преобразена на старта на втората част, откакто понижи скоростта за сметка на точността в ударите си, което незабавно даде мечтаните дивиденти и тя осъществя пробив, с цел да вземе ранна преднина. Играта на двете тенисистки основно се градеше към сервиса, което се трансформира в основен фактор за Контавейт, която отпусна едвам шест точки в своите подавания на домакинската представителка и резонно изравни резултата в обособените сетове.

Естонката продължи да тормози съперничката си на ретур с акуратни отигравания наоколо до крайната линия, което след това ѝ донесе два пробива задатък, доближавайки се оптимално до успеха. Кербер окуражавана от феновете по трибуните редуцира изоставането си след рибрейк, само че Контавейт резервира нужното успокоение в играта, с цел да постави точка на разногласието на личен сервис и стигна до крайния триумф в конфликта.

Another win under a roof ✅
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР