Анелка става съветник на нападателите в академията на ЛилБившият футболист

...
Анелка става съветник на нападателите в академията на ЛилБившият футболист
Коментари Харесай

Анелка става съветник на нападателите в академията на Лил

Анелка става консултант на нападателите в академията на Лил
Бившият футболист на Арсенал и френския народен тим Никола Анелка се съгласи да оказва помощ на младите нападатели в Лил. 39-годишният французин ще работи в младежката академия на Лил като консултант на гениите и по-специално ще оказва помощ със препоръки на нападателите, оповестиха в публично изказване от клуба. Президентът на,,кучетата “ Жерар Лопес показа за AFP, че ще работи с футболисти от 14-годишна възраст до аварийния тим.

Анелка бе избран като един от най-обещаващите футболисти, откакто направи професионалния си дебют за ПСЖ през 1996 година. Последваха интервали в Арсенал и Реал Мадрид, преди той да се завърне назад при парижани сред 2000-2002. След това той игра чартърен в Ливърпул, преди да премине в Манчестър Сити за период от три години (2002-2005), Фенербахче, Болтън и Челси. При,,сините от Лондон “, Анелка изигра четири поредни сезона сред 2008-2012 година.

През 2010 година нападателят завърши своята кариера в националния тим на Франция, откакто получи възбрана от 18 мача от Френската футболна федерация поради обиди към селекционера на,,петлите “ Раймон Доменек. Анелка постави завършек на футболната си кариера след престой в Индия с екипа на Мумбай през 2015 година, изигравайки 13 мача за тима, като бе за малко и треньор на индийците.

Треньорът на Лил Кристоф Галтие също не скри задоволството си от идването на френската легенда.,,Никола е в действителност разчувствуван. Той не желае да бъде в светлината на прожекторите, а просто да помогне на младите ни нападатели да научат някои неща, които ще им бъдат от изгода в бъдещите им професионални кариери. За момента той не желае да се занимава с играчите от първия тим “, приключи Галтие. Лил е трети във краткотрайното класиране на френската Лига 1, като в идващия кръг приема вкъщи отбора на Страсбург. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР