Анелия Дечева - дългогодишен диригент на Общински хор Гена Димитрова“,

...
Анелия Дечева - дългогодишен диригент на Общински хор Гена Димитрова“,
Коментари Харесай

Анелия Дечева е новият началник на отдел „Култура и туризъм“, Ваня Първанова застава начело на отдел „Спорт“

Анелия Дечева - дълготраен диригент на Общински хор „ Гена Димитрова “, е новият шеф на отдел „ Култура и туризъм “ в Община Плевен, Ваня Първанова поема управлението на отдел „ Спорт “ в локалната администрация. И двете са определени след извършен конкурс за съответните длъжности. Анелия Дечева и Ваня Първанова бяха показани публично през днешния ден от кмета на Община Плевен доктор Валентин Христов на седмичното оперативно съвещание в Общината, в наличието и на медиите.

Анелия Дечева е добре познато име на културната общност в Плевен. Възпитаник е на Националното учебно заведение по изкуствата „ Панайот Пипков ” - гр. Плевен, след което и на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, магистър е по „ Музикална педагогика ” и „ Оперно пеене и диригентство ”. Има второ висше от Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий ”, компетентност „ Библиотекознание и книгопис ”.



Професионалната й реализация включва:

В интервала 1987 година - 1995 година е завеждащ отдел „ Изкуство “ в библиотека „ Христо Смирненски ”, Плевен. В същия интервал е и хормайстор и вокален възпитател към Градския хор „ Катя Попова ”;

Март 1995 година до 2008 година е солист и актьор - хорист в Плевенска филхармония с открита оперна сцена, Хорова формация;

От януари 2004 година до 2008 година е помощник режисьор и вокален възпитател в Драматично-куклен спектакъл „ Иван Радоев “, гр. Плевен;

От 2008 година досега е диригент на Общински хор „ Гена Димитрова “.

Като музикант и певица провежда камерни обединения с деца и професионални артисти, с които изнася концерти с класическа и поп музика. Преподава оперно пеене и солфеж на начинаещи артисти, както и поп и джаз пеене във вокална групировка „ Арлекино “ и на самостоятелни реализатори.

Ваня Първанова е шеф отдел „ Спорт “. Г-жа Първанова е ученик на Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “ - гр. Плевен, бакалавър е по педагогика от Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий ”, с следваща магистратура компетентност „ Медии и реклама “.



Има дълготраен опит на управителни позиции в огромна частна компания и 5-годишен опит на позицията управител за района на Северна България. С опит в ръководството на обособени структурни звена и екипите, работещи в тях. В интервала 2000 година - 2005 година е професионален играч и треньор във Волейболен клуб „ Спартак “, Плевен. Международен арбитър е по волейбол.

Продължават конкурсните процедуриза шеф отдел „ Образование и юношески действия “ и Директор Дирекция „ Приходи от локални налози и такси “ в администрацията на Община Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР