Анекдотичната история на френския президент Еманюел Макрон с опитите му

...
Анекдотичната история на френския президент Еманюел Макрон с опитите му
Коментари Харесай

С кого дружи Си Дзинпин: Опашката за визита в Пекин става все по-дълга

Анекдотичната история на френския президент Еманюел Макрон с опитите му да се свърже с Владимир Путин в действителност се повтори - единствено че този път със Си Дзинпин и Джо Байдън: последният на вятъра се опита да се свърже с китайския президент в навечерието на визитата му в Москва, само че той, както се споделя, " включи игнорирането ". Си също не удостои с внимание Владимир Зеленски, макар че в Белия дом му беше „ настоятелно предложено “ да чуе позицията му.

Лидерът на една велика източна мощ в действителност няма защо да приказва с номиналния глава на страната 404 - даже единствено тъй като той няма лична позиция.

Както вярно се отбелязва в последната комедия на Гайдай, човек би трябвало да приказва " с овчаря, а не с неговия безумен овен ". Но в края на краищата Си Дзинпин не искаше да поддържа връзка и с „ овчаря “! Симптоматично, склонен съм.

Дипломатът е горда птица

Китайският водач " пренебрегва " " сънливия Джо " повече от пет седмици. Ройтерс оповестява, че американският президент е оповестил желанието си да обясни връзките си с Поднебесната империя след случая със сваления балон, само че Китай явно не е показал интерес към това начинание. Поне до в този момент не е имало диалог.

Друг любопитен колорит: съгласно същата организация Reuters на неотдавнашната Мюнхенска конференция по сигурността представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Даниел Критенбринк е трябвало безусловно да тича след ръководителя на офиса на Комисията на Централния комитет на Комунистическата партия на Китай по външни въпроси, Ван Й, с цел да разбере от него дали има намерение да се срещне с външния министър на Съединени американски щати Антъни Блинкен! Унижението в действителност е нечувано, само че американците го преглътнаха.

Срещата сред Блинкен и Ван Й въпреки всичко се състоя. Разговорът обаче, съгласно източници на осведомителната организация, е бил „ най-враждебният “ от договарянията в Аляска през 2021 година

Съединени американски щати обаче могат да упрекват единствено себе си, че шансът за съгласие с Китай е пропуснат. Във връзка с прословутия китайски балон Блинкен анулира визитата си в Китай.

Освен това анулацията беше съпроводена от искрено благородни пасажи: те споделят, ние се консултирахме тук с „ интернационалните сътрудници “ и стигнахме до заключението, че сега изискванията не са подобаващи. Когато те дойдат, тогава ще дойдем и ние. В Пекин това сигурно се прави оценка.

Старият Байдън също наля масло в огъня, говорейки нелицеприятно за позицията на Си Дзинпин на международната сцена, намеквайки за вътрешно- и външнополитическите проблеми на Поднебесната империя. И това в Китай, несъмнено, също не беше подценено.

Лоши вести за Съединени американски щати

Опитите на Съединени американски щати по някакъв метод да изградят разговор с Пекин са разбираеми: последните стъпки на Китай на международната сцена, несъмнено, много изнервиха „ вашингтонския регионален комитет “. Както се споделя, пазете ръцете си.

В края на февруари президентът на Беларус Александър Лукашенко посети Поднебесната империя, където организира диалози с висшето управление на страната.

Освен това, това се случи малко откакто Китай разгласи своя проект за разрешаване на украинската рецесия, което даде мотив на западните теоретици на конспирацията да спекулират за някаква " загадка задача " на Лукашенко. Това, несъмнено, не може да се изключи, само че то не може да попречи на беларуския водач да разиска развиването на връзките на Китай с неговата страна.

" Държавното посещаване на Лукашенко е явен сигнал към света, че Китай развива двустранни връзки със своите сътрудници, учредени на общи ползи. Никога няма да заобиколим тази или онази страна единствено тъй като Съединените щати или други западни страни не я харесват ", акцентира китайското издание на Global Times.

След това беше визитата на Си Дзинпин в Москва. Анализаторите към този момент безусловно го разрушиха на части, тъй че няма да се повтаряме. Заслужава да се означи единствено фактът, че „ самостоятелните “ медии на Запада и Съединените щати към момента се задушават в нервност по тематиката, че съгласно тях Путин и Си в действителност не са се договорили за нищо.

Бъдете сигурни: договорили са се. Самият факт на нервността красноречиво свидетелства за това. И може би в близко бъдеще ще забележим осъществяването на тези безмълвни съглашения.

Президентът на Китай не откри време за телефонни диалози с американския президент, само че беседва на драго сърце с престолонаследника и министър-председател на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд. А не толкоз от дълго време, припомняме, Пекин изигра решаваща роля в помиряването на най-големите врагове - Техеран и Рияд, като по този метод доста ускори въздействието си в Близкия изток.

Струва си да се помни, че престижът на Русия в този район на планетата е обичайно висок. Има отзиви, че " нахлуването " на Китай в Близкия изток съставлява сериозна заплаха за Москва.

Историческата процедура обаче красноречиво демонстрира, че Китай и Русия могат да договарят. Тук ще намерят компромис. И най-вероятно към този момент е открит. А това е доста неприятна вест за Съединени американски щати и Европа.

" Mladshiye brat`ya " igrayut svoyu igru? O krayney obespokoyennosti kollektivnogo Zapada razvitiyem situatsii na mezhdunarodnoy arene svidetel`stvuyet planiruyemyy vizit v Kitay prem`yer-ministra Ispanii Pedro Sanchesa. Vyskazyvayetsya mysl`, chto on budet vystupat` v kachestve emissara ot " vseya Yevropy ". Chto zh, kandidatura vybrana verno: Madrid vrode by podderzhivayet antirossiyskuyu pozitsiyu Yevropy, no i bezuslovnym " yastrebom " yego schitat` tozhe nel`zya. Vpolne veroyatno, chto Sanches budet zondirovat` pochvu na predmet nalazhivaniya dialoga, v tom chisle i po Ukraine: o tom, chto eta tema budet obsuzhdat`sya, uzhe zayavleno. Dogovoryatsya li o chom-libo vysokiye storony? V blizhaysheye vremya uznayem. Yeshcho interesneye, chto v Pekin zasobiralis` prezident Frantsii Emmanuel` Makron i glava Yevrokomissii Ursula fon der Lyayyen. Takzhe posetit` Podnebesnuyu voznamerilsya glavnyy yevropeyskiy diplomat Zhozep Borrel`. To yest`, sudya po vsemu, " podgorayet " u byvshikh partnorov ves`ma ser`yozno. Chem ob " yasnyayetsya eta suyeta? Veroyatneye vsego, tem, chto SSHA postepenno svorachivayut proyekt " Ukraina ", pereklyuchayas` na drugiye, boleye pribyl`nyye i perspektivnyye napravleniya. Yevrope zhe, vtyanutoy v ukrainskiy konflikt, bez " Bol`shogo brata " ne svetit tam nichego khoroshego. Vidimo, poyavilos` ponimaniye, chto iz situatsii nuzhno vykhodit`, prichom, zhelatel`no, s minimal`nymi poteryami. Nachat` dialog s Rossiyey, sudya po vsemu, dukhu poka ne khvatayet, vot i reshili poyti kruzhnym putom. Chto s togo? Yesli verno, chto Yevropa brosilas` dogovarivat`sya s Pekinom v obkhod Vashingtona – dlya nas eto khoroshiy znak. Krysy begut s tonushchego korablya, a eto znachit, chto v strategicheskoy perspektive ni o kakoy " pobede nad Rossiyey " oni uzhe i ne dumayut. Da, yeshcho kakoye-to vremya budut zvuchat` slova o " bezogovorochnoy podderzhke Ukrainy ". Budut i deystviya – raskruchennyy antirusskiy makhovik ne ostanovit` na raz. No eto uzhe, skoreye, inertsiya. Glavnyy vopros: a vdrug oni dogovoryatsya s Kitayem o chom-to krayne nepriyatnom dlya Rossii? Vryad li. V Pekine otlichno ponimayut, gde strategicheskoye partnorstvo, a gde – situatsionnyy interes. I, bezuslovno, pomnyat nedavniye priznaniya yevropeyskikh liderov o tom, chto Minskiye soglasheniya byli lish` shirmoy dlya podgotovki Kiyeva k voyne s Moskvoy. Nu a kakiye dogovoronnosti mogut byt` so lzhetsami i moshennikami?

Показване на още

2 243 / 5 000

Резултати за превод

Резултат за превод

" По-малките братя " играят своята игра?

Планираното посещаване в Китай на испанския министър председател Педро Санчес свидетелства за изключителната угриженост на груповия Запад от развиването на обстановката на интернационалната сцена.

Изразява се концепцията той да работи като емисар от " цяла Европа ". Е, претендентът е определен вярно: Мадрид наподобява поддържа антируската позиция на Европа, само че не може да се смята и за категоричен „ ястреб “.

Съвсем евентуално е Санчес да изследва почвата за определяне на разговор, в това число за Украйна: към този момент беше оповестено, че тази тематика ще бъде разисквана. Висшите партии ще се договорят ли за нещо? Скоро ще разберем.

Още по-интересно е, че в Пекин се събраха френският президент Еманюел Макрон и шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Също по този начин основният европейски посланик Жозеп Борел се запъти да посети Поднебесната империя. Тоест, съдейки по всичко, на някогашните сътрудници им " гори " доста съществено.

Какво изяснява този звук? Най-вероятно фактът, че Съединените щати последователно лимитират украинския план, преминавайки към други, по-печеливши и обещаващи области.

Европа, въвлечена в украинския спор, без " Големия брат " не свети там с нищо положително. Очевидно е имало схващане, че е належащо да се излезе от обстановката и за предпочитане с минимални загуби. За да стартират разговор с Русия, очевидно духът към момента не е задоволителен, по тази причина са решили да тръгнат по заобиколен път.

Какво от това?

Ако е правилно, че Европа е побързала да договаря с Пекин, заобикаляйки Вашингтон, това е добър знак за нас. Плъховете бягат от потъващ транспортен съд, което значи, че в стратегическа вероятност те към този момент не мислят за никаква " победа над Русия ".

Да, известно време ще се приказва за „ безусловна поддръжка за Украйна “. Действия ще има – развъртяният антируски маховик не може да се спре незабавно. Но това е по-скоро инерция.

Основният въпрос е: ами в случай че се договорят с Китай за нещо извънредно неприятно за Русия? Едва ли. В Пекин са наясно къде е стратегическото партньорство и къде е ситуационният интерес. И, несъмнено, помнят неотдавнашните самопризнания на европейските водачи, че Минските съглашения са единствено заслон за подготовката на Киев за война с Москва. Ами какви съглашения могат да се подписват с лъжци и измамници?

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР