Анегрет Крамп-Каренбауер, лидер на десните християндемократи в Германия, призова за

...
Анегрет Крамп-Каренбауер, лидер на десните християндемократи в Германия, призова за
Коментари Харесай

Крамп-Каренбауер: Трябва да има революция в данъците

Анегрет Крамп-Каренбауер, водач на десните християндемократи в Германия, прикани за изчерпателен обзор на данъчната система на страната, с цел да може по-добре да се приведе в сходство най-голямата стопанска система в Европа с нейните екологични цели.

Необходимо е битката против изменението на климата да бъде в центъра на дневния ред на държавното управление, съобщи Крамп-Каренбуоер, министър на защитата на Германия и водещ претендент за правоприемник на Ангела Меркел като канцлер в писмо до редакцията на вестник „ Welt am Sonntag ”.

„ Германия би трябвало да предложи както на частния бизнес, по този начин и на постоянните жители спомагателни тласъци за подкрепяне на намаляването на въглеродните излъчвания, като да вземем за пример дотации за създаването на горива, удобни за климата, и за възстановяване на енергийната успеваемост на постройките. ”, се споделя в публикацията.

За разлика от Зелените, Крамп-Каренбауер не се застъпва за “данък върху CO2 ”, концепция, която завоюва заем в политическия спор в Германия през последните месеци.

“Нашата цел е да подобрим отбраната на климата, а не да акумулираме повече приходи за страната ”, написа Крамп-Каренбауер и добави, че казусът не е в “твърде дребното налози ”, а в неналичието на тактика. Тя съобщи, че Германия би трябвало да затвърди правилото на резистентност в конституцията си, като го разгласи за “цел на страната ”.

Инициативата на Крамп-Каренбуаер идва, защото германците стават все по-загрижени за резултатите от изменението на климата. Това терзание се трансформира в растяща поддръжка за партията на Зелените, която в този момент е в конкуренция с християндемократите съгласно редица скорошни социологически изследвания.

Християндемократите реагираха на известността на зелените, пробвайки се да подчертаят личните си екологични достижения. Проблемът е, че през съвсем 16-те години, в които Меркел беше канцлер, картината уверено се разми. Решението й да форсира отдръпването на страната от нуклеарната енергетика, да вземем за пример, докара до увеличение на излъчванията на въглища, което накара Германия да се отклони от задачите си в региона на климата.

Меркел се опита да форсира по този начин наречената енергийна промяна в Германия, обхващащ проект за подмяна на производството на електрическа енергия от изкопаеми горива с възобновими източници, само че процесът беше обиден от компликации и закъснения. В същото време нейното държавно управление, под натиска на мощната немска автомобилна промишленост, направи прекомерно малко, с цел да приведе в сходство транспортния бранш, който е източник на към една пета от излъчванията на CO2 в Германия. Федералната поддръжка за електрически транспортни средства е скромна, до момента в който държавното управление продължава да субсидира движещите се с дизел, да вземем за пример. /БГНЕС

—————————————————————————–

Матей Карничниг, Политико
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР