Андрей Рубльов продължава да бъде повлиян и разочарован от решението

...
Андрей Рубльов продължава да бъде повлиян и разочарован от решението
Коментари Харесай

Рубльов за Уимбълдън: Искахме да играем на двойки с украинските тенисисти


Андрей Рубльов продължава да бъде повлиян и отчаян от решението на Уимбълдън да не даде опция на съветските тенисисти да вземат участие в шампионата през тази годината.

„Бях отчаян. Всичко, което изкарам, влагам в кариерата си и по-късно ми е неразрешено да правя работатата си“, разяснява международният №8 в изявление пред влогъра Витя Кравченко.

В дългото над един час видео Рубльов и Дария Касаткина говореха за разнообразни тематики, свързани с тениса и живота им. Именно в него Касаткина разкри, че е хомосексуална и има връзка с друго момиче.

За Рубльов огромната тематика бе обвързвана със възбраната на Уимбълдън и провокациите пред съветските тенисисти в днешни дни.

„Предложихме няколко разновидности, с които опитахме да помогнем дипломатически. Да играем смесени двойки с украински състезатели. Искахме да използваме платформата на Шампионата, с цел да покажем, че не се бием, че няма война в тениса. Сега това е значимо.“

„Аз съм тенисист и мога да насочва обръщение на корта. Но получавахме еднакъв отговор: съветското държавно управление ще употребява резултатите ни за агитация. Каквото и да споделях, това ми отговаряха.“

Той даже призна, че е допустимо да смени националността си, в случай че възбраните за присъединяване в огромните шампионати продължава. „Може би трябваше да си сменя националността, с цел да играя на Уимбълдън. Щях да го одобряват. Ако изцяло ни отстранят от всички шампионати и желая да продължа кариерата си, това би бил един от методите.“

„Все още се надявам да вземам участие на Олимпийски игри в бъдеще. Много съм благополучен, че играх и завоювах олимпийско злато. Чувствах се на върха на света.“

Мнението му бе споделено и от Касаткина, която през цялото време на войната в Украйна приказва намерено срещу дейностите на съветската войска.

„Спортът сплотява, тъй като най-великите страсти са, когато светът се сплотява: Световни шампионати, на Олимпиада, когато никой не се интересува къде живееш. Празненство на хората, без народи, всички са щастливи. Спортът е нещото, което да възпламени светлината“, сподели тя.

Вижте цялото изявление с двамата съветски тенисисти:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР