Андрей Медведев, бивш командир на поделение в частната армия Вагнер,

...
Андрей Медведев, бивш командир на поделение в частната армия Вагнер,
Коментари Харесай

Избягал боец от ЧВК „Вагнер“: Екзекутират вагнеровци без съд и присъда

Андрей Медведев, някогашен пълководец на отделение в частната войска " Вагнер ", избяга от Русия в Норвегия през нощта на 13 януари, където потърси политическо леговище. Там той даде показания против създателя на армията Евгений Пригожин и против самата наемническа организация, съобщи. 

Убийства без съд и присъда

Според канала в YouTube Gulagu.net Медведев е декларирал, че в продължение на няколко месеца е бил очевидец на голям брой изтезания и убийства, осъществени без съд и присъда от бойци на „ Вагнер “ против други техни сътрудници военнослужещи, които са отказали да се бият против Украйна.

Основателят на уеб страницата Gulagu.net Владимир Осечкин описа пред Дъждовни води по какъв начин и за какво той и сътрудниците му правозащитници са решили да оказват помощ на избягал наемник, който евентуално е взел участие и във военни закононарушения в Украйна.

" Ние не пазиме персони или обособени хора, ние пазиме правото “, споделя Осечкин.

Медведев и негов другар, чието име и специалност не се оповестяват, се свързали с Gulagu.net, когато мъжът напуснал частната войска " Вагнер ", връщайки публично в централата на „ Вагнер “ в Санкт Петербург медальона с персоналния си номер, обозначаващ го като чиновник по сигурността на Евгений Пригожин.

Сирак, чийто живот е минал в сиропиталища

След това приятелят на Медведев почнал да получава настойчиви телефонни позвънявания от Министерството на вътрешните работи на Русия  с претенции някогашният наемник да се върне назад. " Те явно желаеха помощ, с цел да бъде хванат и върнат назад беглецът ", споделя Осечкин. " Те очевидно се готвеха да се разправят с него с насилническите способи, които Пригожин по този начин интензивно пропагандира през последните няколко месеца ", допуска събеседникът на Дъждовни води.

По думите на Осечкин Андрей Медведев е сирак, " чийто живот е минал в сиропиталища, след това в наборна работа в съветската войска, по-късно при „ Вагнер “ и за малко в пандиза през 2018 година ".

Свидетел на предстоящ арбитражен съд

Сега Андрей Медведев се намира в Норвегия, на територията на демократична страна, а местонахождението му е известно на следователите от Международния углавен съд, акцентира Осечкин.
Според него някогашният наемник ще изиграе значима роля в бъдещия развой против Пригожин " и всички други лица на най-високо ниво, които са организирали всичко това (войната в Украйна– б.ред.) и са основали тези безчовечен механизми ".

За всеки правосъден развой, за всеки арбитражен съд е значимо да има очевидци, очевидци, участници в тези събития. „ Андрей Медведев е един от тях ", безапелационен е правозащитникът Осечкин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР