Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация заяви, че

...
Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация заяви, че
Коментари Харесай

Андрей Делчев разкри с колко са поскъпнали бензинът и дизелът

Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация съобщи, че най-масовият бензин и дизелът са поскъпнали сред 10 и 15 стотинки в масата от бензиностанциите. В множеството бензиностанции цените били под 3 лв. за литър А95 и дизел, сподели той пред Българска национална телевизия.

Делчев разясни, че там, където са най-високите цени на горивата те били към 2.70-2.80, а в дребни обитаеми места 2.99-3.05 лева, което било срещу естествената логичност. Транспортното разстояние оказва въздействие върху цената на горивата и главният ценообразуващ детайл е търсенето и предлагането, само че и цената на суровия нефт, добави той.

Делчев означи, че самостоятелни от това, че държавното управление и петролната газова асоциация можем да потвърдим, че горива в складовете има, хората смятаха, че ги лъжат още веднъж. За благополучие опашките по бензиностанциите траяха една вечер и на процедура на идващия ден всичко беше умерено, посочи той.

Цените на едро следват пазара и търсенето, а рафинерията и търговците следват пазара по цените на суровия нефт. Оттам нататък се прави ценовата политика, само че следва логиката за това какво се случва със суровия нефт. От 23 февруари до 4 март суровият нефт се е нараснал с към 20 $, добави Делчев.

По думите му 20 $ за 10 дни е неуместно нарастване, прекалено много. Петролът се усилва, тъй като в международен проект има прекомерно мощен напън, че търсенето надвишава предлагането, посочи Андрей Делчев и добави, че различно може да се купува петрол от други източници, само че е въпрос на логистика и на цени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР