Андрей Бабиш е новият премиер на Чехия, след като беше

...
Андрей Бабиш е новият премиер на Чехия, след като беше
Коментари Харесай

Андрей Бабиш е новият премиер на Чехия, ще оглави правителство на малцинството

Андрей Бабиш е новият министър председател на Чехия, откакто беше назначен от президента Милош Земан тази сряда, заяви " Ройтерс ".

Бизнесменът милиардер, водач на спечелилата изборите през октомври партия АНО, към момента няма парламентарна поддръжка за кабинета на малцинството, който желае да сформира. Предстои избор на доверие в Народното събрание доникъде на януари. Евроскептичната АНО завоюва 78 от 200 места в законодателния орган и стопи поддръжката за обичайните партии.

" Ройтерс " отбелязва, че кабинетът ще бъде назначен и ще встъпи в служба на 13 декември и това ще разреши на Бабиш да взе участие в среща на върха на Европейски Съюз на идващия ден.

Назначаването на Бабиш, който към този момент е заявявал, че ще ръководи страната като компания и е срещу определянето на дата за присъединение на Чехия към еврозоната, е упрекван в злоупотреби с европейски средства и това е една от аргументите другите партии да не желаят да влязат в коалиция с него.

Чешки медии означават, че въпреки Бабиш да е 12-ият министър председател в историята на страната, той е първият, който не идва от редиците на социалдемократите или на либералноконсервативната Гражданска демократична партия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР