Андрес Иниеста бе орисан да бележи важни голове. Попадения за

...
Андрес Иниеста бе орисан да бележи важни голове. Попадения за
Коментари Харесай

На този ден: Магията на Иниеста прати "Барселона" на финал в Шампионска лига

Андрес Иниеста бе предопределен да бележи значими голове. Попадения за историята. Днес се навършват тъкмо 11 години от вечерта, в която именитият полузащитник изхвърли " Челси " от Шампионската лига в последната минута и прати " Барселона " на край.

6 май 2009 година Лондон. Подаване на Меси, брилянтен гол на Иниеста, луда наслада от Пеп Гуардиола и празненства в Барселона. Любопитно, само че не изключително изненадващо, девет месеца по-късно в каталунската столица се наблюдаваше бейби взрив. А през днешния ден, с цел да означи годишнината от гола си на " Стамфорд Бридж ", Иниеста поздрави персонално по телефона десетки деца, за чието раждане се счита, че е станал причина.



Тук е моментът да отбележим, че " Барселона " и " Челси " приключиха наедно 0:0 на " Камп Ноу ", а голът на Иниеста в реванша в английската столица в бе за 1:1, откакто Есиен даде задатък на " Челси " в 9-ата минута. Попадението за испанците пристигна след единствения им прецизен удар, а дуелът ще се запомни със противоречивите отсъждания на норвежкия рефер Том Хенинг Йовребьо. След последния съдийски сигнал той се сблъска с гнева на всички, свързани с " Челси ".

В последна сметка призна, че е позволил неточности, ощетили англичаните.

На 11 юли 2010-та - повече от година след решителния гол против " Челси ", Иниеста постави точка и на различен, даже по-голям спор. Направи Испания международен първенец, откакто вкара победния гол в 116-ата минута на финала с Нидерландия.

Андрес, поради който се раждат бебета и... увяхват " лалета ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР