Андреа Райзбъро във филма ЛеслиАмериканската Академия за кинематографично изкуство и

...
Андреа Райзбъро във филма ЛеслиАмериканската Академия за кинематографично изкуство и
Коментари Харесай

Преразглеждат кампанията за наградите Оскар заради изненадваща номинация

Андреа Райзбъро във кино лентата " Лесли "
Американската Академия за кинематографично изкуство и просвета разгласи, че преразглежда тазгодишната акция за премиите " Оскар ", откакто медия повдигна въпроса за изненадващата номинация на английската актриса Андреа Райзбъро, съобщи Ройтерс. Съпругата на режисьора на кино лентата Майкъл Морис - актрисата Мери Маккормак и другари, изпратили електронни писма и се обаждали на членуващи в Академията артисти с молба да гледат малко известния филм и да качат онлайн изявления за мощното осъществяване на Райзбъро. След това десетки кинозвезди я похвалили " и помогнали да завоюва заветната номинация ", споделя Българска телеграфна агенция.

Във вторник тя попадна измежду кандидатките за оценката в категорията за най-хубава актриса във водеща роля поради превъплъщението си на самотна майка алкохоличка в малко известния филм " Лесли ". Това шокира експертите, които не чакаха Райзбъро да получи номинация.
Медията " Пак " заяви в четвъртък, че изненадващата номинация е провокирала въпроси дали нападателната акция в интерес на актрисата е нарушила разпоредбите за лобиране, открити от американската Академия за кинематографично изкуство и просвета.
Организацията популяризира изказване, в което се споделя, че  " прави обзор на процедурите за осъществяване на акцията за тазгодишните номинации, с цел да се подсигурява, че не са нарушени напътствията ". В него обаче не се загатва името на Андреа Райзбъро.

Прегледът е и за " да ни осведоми дали промени на напътствията може да са нужни в новата епоха на обществените медии и цифровите връзки ", се споделя още в известието.
Академията лимитира методите, по които киностудията могат да се обръщат към членовете й с право на глас, какъв брой постоянно и каква може да е връзката в границите на акциите си за премиите “Оскар ”.
Според " Пак " брачната половинка на режисьора на " Лесли " Майкъл Морис - актрисата Мери Макормак и другари, са " изпратили електронни писма и са се обаждали на тонове членуващи в Академията артисти с молба да гледат малко известния филм… и да качат онлайн изявления за мощното осъществяване на Райзбъро ".
След това десетки кинозвезди я похвалили " и помогнали да завоюва заветната номинация ", се споделя в медийната обява. Представителите на Макормак и Райзбъро не дадоха отговор на отправено питане за коментар.
Филмът " Лесли " е събрал доходи от 27 000 щатски $ от продадени билети от излизането си през месец октомври, сочат данни на БоксОфисМоджо.
" Имаме доверие в честността на нашите номинации и процедурите за гласоподаване, поддържаме същинските акции на хората за изключителни представяния ", се споделя в изказването на Академията.
Номинациите за премиите " Оскар " бяха оповестени на 24 януари, а церемонията за връчването им ще се състои на 12 март в Лос Анджелис.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
23 Яну 2023204019 Яну 202377319 Яну 2023103618 Яну 202369817 Яну 202329616 Яну 20231390КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023284511 Яну 2023179523 Яну 2023203926 Яну 2023222
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР