Aндре Токев е единственият носител на “Global Masterchef Degree” за

...
Aндре Токев е единственият носител на “Global Masterchef Degree” за
Коментари Харесай

Шеф Андре Токев даде златната си рецепта за здраве

Aндре Токев е единственият притежател на “Global Masterchef Degree” за Източна Европа. Той е създател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), публично жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа “Bocuse d’Or” и притежател на единствената за Източна Европа тапия “Global Masterchef Degree”.

Роден е на 16 декември 1968 година в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през огромни хотелски вериги в целия свят, две от които са носители на звезди “Michelin”. От 2000 година е основен готвач в “Hilton” във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни персони като Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Дъстин Хофман, Шарън Стоун и доста други.

Управлява своя ресторант “ANDRé”, както и най-новата идея “Old is New”, съчетаваща в себе си ресторант, бар, изложба и място за другарство, създадена взаимно с по-малката му щерка Елиза. А предходната година по-голямата щерка на звездния готвач - Ренате, го подари и с внучка Ема-Мари. Освен жури в шоуто по Би Ти Ви “MasterChef” Андре е и водещ на кулинарното предаване “Ловци на храни”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР