Анджелик Кербер нямаше победа от месец март насам и се

...
Анджелик Кербер нямаше победа от месец март насам и се
Коментари Харесай

По шампионски: Кербер спря серията си от 6 поредни загуби и триумфира в Страсбург!

Анджелик Кербер нямаше победа от месец март насам и се намираше в серия от 6 следващи провали, само че през тази седмица се завърна по впечатляващ метод на международната тенис сцена, завоювайки трофея на WTA 250 шампионата в Страсбург. В конфликта за купата германката срещна сериозна опозиция от страна на международната №81 Кая Юван, само че въпреки всичко съумя да излезе като победителка от срещата, надделявайки след 3 часа и 16 минути в три поредни тайбрека, с цел да оформи крайното 7:6(5) 6:7(0) 7:6(5) и да се поздрави с 14-а купа в кариерата си.

Двубоят започва превъзходно за по-нискоранкираната състезателка, която успяваше да се възползва от неточностите на съперничката си и не след дълго се оказа напред в резултата с привидно солидна преднина от 5:2. С придвижване на времето обаче германката стартира да намира своя темп на игра, съумявайки да навакса изоставането си за 5:5. Тя даже реализира нов пробив, само че подавайки за триумфа в сета, още веднъж позволи съмнения и се стигна до тайбрек. В него Кербер се оказа по-стабилната от двете в решителните моменти и записа откриващата част против своето име.

Сценарият се повтори и във втория сет, където словенката поведе с 4:1, само че след това позволи фрапантен спад в представянето си и станахме очевидци на ново тъждество за 4:4. Последваха безапелационно извоювани геймове от сервиращите, заради което развръзката и на тази част пристигна в тайбрек. Той обаче не предложи каквато и да било конспирация, защото Юван превъзхождаше противничката си по всички параметри и без да загуби даже точка в дългия гейм, си подсигурява изиграването на трета част.

Решителният сет не изневери на протичащото се дотук, като конфликтът продължи да бъде извънредно равносилен. Резултатът вървеше гейм за гейм и напълно резонно шампионката бе решена след трети тайбрек. Там Кербер бе първата, която съумя да осъществя минипробив, след което не изпусна водачеството в точките, с цел да докара нещата до сполучлив за себе си свършек.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР