андемията от Covid-19 ще даде своето отражение върху живота на

...
андемията от Covid-19 ще даде своето отражение върху живота на
Коментари Харесай

Онлайн плащанията с голям ръст покрай пандемията

андемията от Covid-19 ще даде своето отражение върху живота на голям брой хора, както и на на практика всеки бизнес бранш. Всяка сфера способства за развиването на останалите и в същото време зависи от тях. Ограничителните ограничения доведоха и до съществени последици за много от тях.

Както постоянно, в интервали на рецесия има освен губещи, само че и печеливши. В случая това са онлайн бизнесите. Много консуматори трансформират навиците и ползите си и това води до растеж на интереса към онлайн магазини и услуги. А надлежно и на онлайн и мобилните заплащания.

Това е наклонност, която се случваше гладко още преди Covid-19. Тя е неизбежна, само че пандемията я форсира доста. Ако преди онлайн покупките бяха най-вече за по-големи и скъпи артикули, разбор на Optile демонстрира, че около рестриктивните мерки, хората са почнали да поръчват по-често и по-малки и евтини артикули.

Променят се и навиците на хората. Те избират да имат по-малко взаимоотношения с физически пари или даже с обичайни ПОС терминали. Вместо това се следи растеж на интереса към мобилните и безконтактните заплащания.

Анализ на Infopulse сочи, че 78% от хората в Съединени американски щати избират онлайн извършването на покупки по време на пандемията и приоритизират безконтактните заплащания. 62% споделят, че фактически са понижили потреблението на пари в брой поради ковид. А 48% към този момент не желаят да пазарят в магазин, който не предлага алтернатива за безконтактно заплащане.

От тук следва и разумният растеж на услугите вид "виртуален портфейл ". Ако преди година 46% от хората са казвали, че възнамеряват да употребяват сходна услуга, то през 2020 година делът доближава 64%.

Големите промени предстоят

Променените желания за заплащане за артикули и услуги ще обиден всички търговци. Можем да забележим самобитен "прозорец " към бъдещето в Китай. В страната мобилните и безконтактните заплащания от години са доста публикувани.

И една от главните аргументи по тази причина още веднъж е вирус. Епидемията от SARS оказа помощ за внезапния растеж на онлайн търговията в Китай още през 2003 година, отбелязва разбор на Световния стопански конгрес. Ситуацията там още тогава звучи доста познато като сегашната в други страни: огромна известност на онлайн пазаруванията поради желанието на хората да заобикалят контакти с други; от ден на ден търговци в онлайн средата; заплащания по банка или непосредствено на куриера.

Години по-късно обаче в страната към този момент смарт телефоните са доста известни, както и услугите за онлайн и мобилни заплащания. Затова се появява ново предпочитание - опция за безконтактно мобилно заплащане на куриера или търговеца. Към 2019 година към този момент 35,2% от потребителите употребяват мобилни заплащания през смарт телефон приложение, т.е. "мобилен портфейл ". На второ място е Индия с 29,5% нахлуване на тези услуги.

Няма подозрение, че това е наклонност, която ще обхване целия свят. Пандемията от ковид ще има огромна роля в ускоряването на този развой. За доста страни това ще значат и още спомагателни, огромни промени - увеличение на дяла на хора с персонални документи, възстановяване на мрежовата инфраструктура, киберсигурността и отбраната на персоналните данни. От Световния стопански конгрес предлагат точно да се наблюдава направеното от Китай, с цел да се вземат положителните решения и да се избегнат грешките по-лесно и бързо.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР