Анализ на Reuters показва, че автомобилната промишленост планира да инвестира

...
Анализ на Reuters показва, че автомобилната промишленост планира да инвестира
Коментари Харесай

Индустрията влага над $90 млрд. в електромобили

Анализ на Reuters демонстрира, че автомобилната индустрия възнамерява да влага над $90 милиарда в електрическите автомобили. Тези пари ще се влеят в бранш, който осъществя 1% от 90-те милиона автомобила, продавани всяка година по света. Това е бранш, в който Tesla продаде над 100 000 коли предходната година, с което е водач на този пазар.

Сега въпросът е: кой ще купува всички тези коли, откакто всеки огромен производител разгласи, че възнамерява масирана моделна инвазия в този сегмент?

“Всичко или нищо, “ съобщи Бил Форд мл., обявявайки инвестицията на Ford в размер на $11 милиарда за електрификацията на 40 модела. “Въпросът е, клиентите с нас ли ще са? “

“Tesla се изправя пред сериозна конкуренция “, разяснява Майк Джаксън, изпълнителен шеф в AutoNation Inc, най-голямата в Съединени американски щати автомобилна дилърска мрежа. Той чака до 2030 година електрическите коли да съставляват 15-20 % от продажбата на нови коли в Съединени американски щати.

Към днешна дата оповестените вложения за електрификация на колите са: най-малко $19 милиарда от фирмите в Съединени американски щати, $21 милиарда в Китай и $52 милиарда в Германия.

Но множеството изпълнителни шефове на американските и немските концерни прецизират, че огромната част от тези вложения ще се насочат към Китай, където държавното управление разгласи нападателната квотна политика за електрически коли, започваща от 2019 година

Докато сега Tesla е водач в сегмента, „ скоро в сегмента ще е всеки и брат му “, разяснява Дитер Цече в понеделник по време на автоизложението в Детройт.

Daimler разгласи, че ще влага $11,7 милиарда в 10 електрическия автомобил и 40 хибрида, като желанията са да електрифицират цялата си моделна гама коли, даже тежкотоварните камиони.

“Ще забележим дали търсенето ще дефинира продажбите, или дали всички ще се опитваме да притеглим и последния клиент “, продължи Цече. „ В последна сметка клиентът е този, който ще реши. “

Джим Лентц, изпълнителен шеф на Toyota Motor Corp North America, разяснява, че на Toyota са й трябвали 18 години, с цел да продаде 3 млн. хибридни автомобила. А хибридите са надалеч по-евтини, не изискват нова зарядна инфраструктура и не са лимитирани от пробега.

Най-голямата инвестиция ще пристигна от Volkswagen AG, който възнамерява да влага $40 милиарда до 2030 година, които ще се изразходват за електрифицирани версии на своите 300+ международни модела.

General Motors възнамерява да вкара 20 електрическия автомобил в Съединени американски щати до 2023 година, множеството от които ще бъдат издигнати върху нова модулна платформа, която ще влезе в употреба през 2021 година

За момента единствено Fiat Chrysler Automobiles не бързат с електрификацията, а Серджо Маркионе е прочут с недолюбването на електрическите коли. Въпреки това през вчерашния ден стана ясно, че Ferrari ще направи електрически супер автомобил (и SUV). Той счита, че компанията ще се включи в конкуренцията тогава, когато електрическият автомобил стане рентабилен, т.е. стартира да се продава в огромни количества. Но италианецът счита, че електрическите коли ще са наложителни в Европа, с цел да може да се посрещнат все по-стриктните условия за СО2 излъчванията.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

„ Кортеж “ с 15% по-евтин от BMW M760Li xDrive

Новият автомобил от Северна Корея

BMW 530d Touring xDrive: Ефективна динамичност (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР