Ан Ан - най-възрастната мъжка гигантска панда в света под

...
Ан Ан - най-възрастната мъжка гигантска панда в света под
Коментари Харесай

Почина най-възрастната мъжка гигантска панда

Ан Ан - най-възрастната мъжка гигантска панда в света под човешки грижи, е била евтаназирана на 35-годишна възраст, което се равнява на 105 човешки години.

Това осведомиха от тематичния парк в Хонконг, където е живяла.

Здравето на Ан Ан се утежняваше в последните няколко седмици, като той приемаше все по-малко храна, а най-после спря да се храни, оповестиха от Ocean Park, където пандата живее от 1999 година

Ан Ан и Джиа Джиа - най-възрастната женска гигантска панда, която умря през 2016 година на 38 години, бяха подарък от китайското държавно управление, осведоми Ройтерс.

От парка оповестиха, че са признателни за опцията да се грижат за Джиа Джиа и Ан Ан, защото това е помогнало на Ocean Park да се трансформира във значима база за консервацията на пандите.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Ocean Park Hong Kong (@hkoceanpark)

“Ан Ан е неделима част от нашето семейство и израсна в парка. Той също по този начин построи огромно другарство с локалните и с туристите. "

В Ocean Park остават две великански панди Инг Инг и Ле Ле.

Китай подари женската панда Инг Инг и мъжката Ле Ле на Хонконг през 2007 година От парка се надяват те да основат потомство, което към този момент не се случва.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР