Ами прави са хората да се сърдят на медиите и

...
Ами прави са хората да се сърдят на медиите и
Коментари Харесай

И всички вкупом... пак станахме маскари!

Ами прави са хората да се сърдят на медиите и да " бумтят " против публицистите. Особено, когато се опитваме да създадем не от мухата слон, а противоположното - да сведем едно цяло стадо слонове до равнището на две-три (най-много) винарки.

Ей го, оня ден сътрудника от " Нова телевизия " Благой Цицелков сгафи, като разгласи, че вторият евентуален мандатоносител - партията " ИТН " на Слави Трифонов, е подготвена да сформира кабинет и е подготвена да одобри поддръжка от безусловно всеки, в това число Движение за права и свободи и ГЕРБ.

Почти едно денонощие по-късно, заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов, се изтъпани по партийния тв приемник и с физиономия, която може да бъде съпоставена единствено с физиономията на пролетарски водач, одеве излязъл от мавзолея си на топло и ярко (т.е. още му е черно пред очите и горчиво в устата), разгласи, че младежът Цицелков е излъгал доста грозно и че в случай че сме били в Крумова България, от тялото на това момче с микрофона щели да липсват " едни " елементи. 

И като се почна едно хлевоустене - разум да ти зайде.

Колегата Цицелков направил несъзнателен лапсус и произнесъл " ИТН ", вместо партията, която в действителност имал поради - " Изправи се! Мутри вън! " А доказателството, че той в действителност е влезнал в сюжета на античната телевизионна индулгенция " Това са рисковете на живото предаване ", било по-нататъшното развиване на репортажа.

Тази позиция на " Нова телевизия " механично бе изрецитирана от де що има авторитетни, претенциозни, семпли и искрено тротоарни медии. Придружена, естествено, с такава доза нападателно отвращение против държанието на партийния трибун Тошко Йорданов, че аха дежурните футболни ултраси да хукнат към родното село на Слави Трифонов и да  го подпалят от четирите му краища по едно и също време. 

Досущ като в стотици сходни случаи, и този път истината е някъде по средата. Гаф има, но той най-вероятно не е на репортера Благой Цицелков, а на " суфльорите " зад слушалките. Тоест - на " съответните " продуценти и редактори. Ако ще човек и 100 пъти да изгледа това видео, доста мъчно би повярвал, че сътрудника е имал поради " Изправи се! Мутри вън! " По простата причина, че в репортажа той приказва само за два от вероятните разновидности: какво вършат ГЕРБ и " ИТН " с проучвателния мандат. И за трите възможни номинации за ръководител на Народното събрание, където " ИЗправи се! Мутри вън! " води на Слави Трифонов с две на едно. 

И като теглим чертата какво излиза? " Нова телевизия " замазва гафа, правейки по-голям гаф. На Тошко Йорданов му остават единствено две-три крачки до другата ханска легенда - " Наздраве тайфа с Цицелкова кратуна ", а ние - останалите - е извънредно време да се върнем към първоизворите на специалността: първо - да четем, слушаме и питаме, по-късно да мислим, и чак най-после да си играем на създатели и редактори. Полезно е!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР