Ами не. Вече става прекалено прекалено. Прекалено като за олигофрени,

...
Ами не. Вече става прекалено прекалено. Прекалено като за олигофрени,
Коментари Харесай

Борисовата субсидия за Борисов

Ами не. Вече става прекомерно прекалено. Прекалено като за олигофрени, дебилите от дълго време ги подминахме с 200-300 км./ч.
" Който се разгласи срещу лудите, самичък го афишират за вманиачен ". Така другарят недеполитизиран някогашен Министерство на вътрешните работи кадър и понастоящем министър председател на Република България Бойко Борисов изясни за какво най-сетне реши да предложи партийните дотации да станат от 11 лв. (всъщност 13,23 лева) на глас 1 лев на глас.
Значи по този начин – поправяме, не тъй като имаме вяра, че това е вярно, а за рейтинг. Това в действителност е образецът за популизма – най-високо в страната. А приказките, че олигарсите щели да овладеят партиите, са черешката на тортата. Те в този момент тъй като ги няма ли, Бойко? Въпросът е кой какъв брой е подвластен и от кого.
Между другото, в средата на тази година за следващ път Сметната палата разгласява заверените доклади на партиите. И гледай ти – по доклад няма нито едно непринудено подаяние за ГЕРБ! 1 лев няма! 1 стотинка даже! Но най-тлъстото перо идва от дотациите – над 15 млн. лв.! И в този момент, откакто вършим дотацията по лев на власт, единственият въпрос е от кое място тъкмо ще продължи цоцането? Защото единствено добряк би повярвал, че Борисов го прави за изгода роду – прави го, с цел да не кажели, че е вманиачен, самичък си го призна!
Като стана дума за наивници, време е да забележим и по какъв начин нещо Борисово е на път да си иде, само че не Борисов, а Борисовата градина. И ще иде към Борисов. Имаше нощес (5 юни) едно доста огромно разискване на готвения нов Подробен организационен проект на най-емблематичния парк в София. И хък-мък внезапно се оказа, че няма да се строи, но не баш – там, при " София Ленд ", при гара " Пионер ", и че няма публична информация по какъв начин стои въпросът с частните парцели на територията на парка. А тъкмо в това се крие разковничето на желанията зад всички приказки по какъв начин ще я пазим Борисовата градина – заложена бомба със закъснител, която ще чака комфортно време да избухне. И ще избухне – в подобаващия миг, да не ни разсъни от дълбоката незаинтересованост. Тогава, когато ще потрябва дотация!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР