Ами, какво да ви кажем – имаме лоши новини за

...
Ами, какво да ви кажем – имаме лоши новини за
Коментари Харесай

10-те най-мързеливи нации в Европа

Ами, какво да ви кажем – имаме неприятни вести за България. Пак успяхме да се наредим в челото на някаква гадна ранглиста. В случая – за най-мързеливите нации в Европа.

Според ново изследване за 78% от българите спортът е тематика табу, което ни подрежда на „ влиятелното “ първо място. На другия завършек на класацията са шведите.

Тия хора се спукват от спортуване – девет от всеки 10 души в страната упражняват нещо съвсем всеки ден. Подобно е ситуацията при датчаните и финландците. Скандинавска му работа!

А уредниците на изследването, не стига, че ни очернят по този начин подло, ами поставят в допълнение сол в раната:

„ С едно от най-високите равнища на затлъстяване в Европа, не е изненадващо, че българите стават срамежливи, когато се повдигне въпросът за спорт и физическа интензивност “.

И за похлупак, всичко това идва в Международния ден на мързела – 10 август. Честит празник, българи! Поздравяваме ви с тази ария, дано най-малко през днешния ден се поразкършим малко!

1. България – 78%

Гледам го отново това изследване. А, бе, почтено казано доста са ми съмнителни нещата. Тези, дето са я правили класацията, май не са ходили в „ Люлин “. В Империята има повече фитнес зали на глава от популацията от всяко друго място по света. А „ люлинска батка “ виждали ли са, м? Не са! И по-добре да не срещат, че с тия проценти…

2. Малта – 75%

Джогингът е за балъци и в Малта 75% от хората са осъзнали тази общочовешка истина. Ама хак да им е, шампионата си е наше!

3. Португалия – 64%

И при португалците ситуацията е като при испанците (на 10 място в класацията), единствено заменяме фламенкото с кахърно фадо и моменталически желанието за постоянно посещаване на фитнеса се изпарява.

4. Румъния – 60%

Качамачец с бръндзичка има ли, не ти би трябвало фитнес!

5. Италия – 60%

Пица, паста, моцарела. Мама миа! С една от най-любимите кухни в целия свят, не е изненадващо, че на всеки шести италианец не му се занимава със спорт, друг от скоростно ястие на спагети.

6. Гърция – 59%

Няма какво да приказваме – гърците са изключително докачливи, като стане въпрос за работа, пък камо ли спорт. Калмари, узенце, тарама, сиртаки. Какъв ти спорт, какви 5 драхми!

7. Кипър – 54%

Виж Гърция! Същото е.

8. Полша – 52%

Разбирам ги поляците – след щедро количество пирог, варени картофи със сметана, гарнирани с 2-3-4 ледени халби бира, кой ще ти се мОри в залата.

9. Литва – 46%

Малко не им доближава на литовците да се измъкнат от позорната ранглиста, само че статистиката си е статистика – деветата страна в Европа, където хората не си дават доста напън.

10. Испания – 44%

С тая сиеста, ледена сангрия и задушлив зной, кой ще ти се занимава със спорт?! Деспасито е ситуацията!

 10-те най-мързеливи народи в Европа
Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР