“Американците имат избори и трябва да ухажват еврейската общност.Чужда пряка

...
“Американците имат избори и трябва да ухажват еврейската общност.Чужда пряка
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Американците имат избори и трябва да ухажват еврейската общност

“Американците имат избори и би трябвало да ухажват еврейската общественост.Чужда директна интервенция с присъединяване на военни елементи няма. Намесата на Иран като подстрекател на идеологията на “Хамас ” и “Хизбула ”, обаче, е безусловна. Иран сега води по-гъвкава политика и се стреми да не нервира прекомерно доста западните си сътрудници. ”Това сподели в ефира на Българска национална телевизия, журналистът Иван Гарелов.

Американците имат избори и би трябвало да ухажват еврейската общественост

Има последователно прекъсване на мирния развой за решение на казуса, сподели още Гарелов.

“В тази настройка това е за сметка на палестинците. Израел поради връзките си със Саудитска Арабия няма да направи отстъпки на палестинците ”, уточни журналистът.

“С фокуса върху Украйна, Русия, палестинците се почувстваха забравени. Това е един от претекстовете на “Хамас ”, защото може да са терористи, само че имат идеология. Всяка концепция, колкото и да е обективна, когато си служи с гнет, се проваля ”, направи забележка той и подчертава, че протичащото се е в миг, в който вниманието на американците е повече към Украйна.

Гарелов назова “терористичен акт ” дейностите на “Хамас ”.

“Масов, с впечатляващо начало, само че това е терористична акция, тъй като военна интервенция значи да постигнеш някаква цел, тя също е краткотрайна, само че с военни средства. Тук няма война армията против армията. Има доста незнайни какво тъкмо се е случило. Много неща са ми неразбираеми, по какъв начин стана, че знаеха, пък не знаеха ”, уточни той.

Според него, е основно каква позиция ще заемат Китай и Турция.

“Проблемът по този начин или другояче ще стане международен, само че не безусловно война ”, предвижда той.

Народното събрание осъди нападението над Израел, с декларация, подкрепена от 124 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

“Народът на Израел, паралелно с други нации, устояха задоволително на безмилостни офанзиви и актове на принуждение и експанзия от страна на “Хамас ” – интернационално приета терористична организация, която дружно с други радикални обединения непрекъснато подкопава мира и стабилността в тази част на света ”, написа в декларацията.

В нея се регистрира, че интервенция “Железни мечове ”, с която Израел дава отговор на нападението, е била “неизбежен и нужен и взаимен отговор ”, а в годините страната е показвала въздържаност и издръжливост пред нападенията.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР