Американците гласуват днес на междинни избори. Резултатите ще определят дали

...
Американците гласуват днес на междинни избори. Резултатите ще определят дали
Коментари Харесай

Междинни избори в САЩ - какви са очакванията на американците от вота?

Американците гласоподават през днешния ден на междинни избори. Резултатите ще дефинират дали демократите ще запазят болшинството си в Конгреса или републиканците ще поемат контрола през идващите две години.

Темите, които преобладаваха по време на предизборната акция, бяха икономическата обстановка, правото на аборт и положението на демокрацията. Очаква се рекордно висока изборна интензивност, като повече от 44 милиона американски жители към този момент са дали своят вот предварително.

" На първо място са моите репродуктивни права, които са проблем на опазването на здравето, най-малко аз ги преглеждам като такива. Гласувам също за икономическите въпроси и фундаменталните права на ЛГБТ общността, аз не съм част от нея, само че считам, че е значимо ", изясни Хелън Рубинстийн, съветник.

" Надявам се, че ще има по-разнообразно показване, с цел да могат двете страни в действителност да работят дружно и да вземат решение проблемите, вместо да се опълчват едни на други ", показа учителката Сара Хънт.

Кевин Флин е пенсионер - за него пък сигурността на страната е от първостепенно значение.

" Член съм на съюза на медицинските сестри. Ние също направихме огромна акция с апел хората да гласоподават, успяхме да притеглим и доста доброволци ", споделя здравната сестра Мишел Бърнаби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР