Американското списание Military Watch Magazine (Скотдейл, Аризона) публикува статията „Какво

...
Американското списание Military Watch Magazine (Скотдейл, Аризона) публикува статията „Какво
Коментари Харесай

MWM: Откриха ли някакви тайни пленените в Сирия крилати ракети „Томахоук”

Американското списание Military Watch Magazine (Скотдейл, Аризона) разгласява публикацията „ Какво ще прави Русия с крилатите ракети на Съединени американски щати, възобновени и предадени след офанзивата през април в Сирия” (What Russia Will Do With the US Cruise Missiles Recovered Intact from the West's April Attack on Syria). Този интернет-ресурс се нарежда като авторитетно аналитично издание, настроено сериозно към стратегиите и бойните системи на Пентагона.

В последно време в Съединени американски щати се разгласяват изумително доста отрицателни материали на армейска тема, в това число и от Пентагона: руснаци и китайци догонват американците при новите технологии; новите системи оръжия стават все по-скъпи; в случай че стане война, то последният съветски боец ще загине сутринта, а последният рейнджър ще почине от раните си чак вечерта и то откакто даде прощално изявление за CNBC.

Целта е обработка на публичното мнение за увеличение на военния бюджет. Затова всяко без учредения хвалене на съветско оръжие в медии на Съединени американски щати (и препечатвано в руски) наподобява съмнително.

Все отново цитираната първоначално обява на Military Watch Magazine заслужава изключително внимание, тъй като повдига въпроси: Действително ли Москва разполага с паднали в Сирия на 14 април крилати ракети „ Томахоук”? Разкриха ли те към този момент някакви секрети? И кой излъга международната общественост – Пентагонът или съветското МО?

В Близкия Изток се следи съществено външнополитическо оживление, Съединени американски щати станаха все по-предпазливи. Именно по тази причина изданието смята, че Москва стана собственик на скъпа информация за опциите на Америка. Нещо повече, Military Watch Magazine приканва американците да повярват на съветските специалисти, които настояват, че от небето им паднал конфиденциален учебник по неповторимо материалознание.

Предполага се, че става дума за някакви незнайни сплави и композитни материали с удивителни свойства. Ако това е по този начин, в случай че в този „ учебник” се споделя за секретни незнайни софтуерни благоприятни условия на Съединени американски щати, то Америка е доста по-опасна, в сравнение с си мислят руснаците.

Ако се съди по показаните от руснаците фотоси, ракетите са в положително положение. Това значи, че е разкодирана системата за предаване на информация, ориентиране и пространствено позициониране, които съставляват за Русия голям интерес.

Това допуска, че корпорацията-производител Raytheon съвсем несъмнено ще промени платформата, написа Military Watch Magazine. „ Модернизацията на настоящия боеприпас ще се окаже изключително скъпа и ще отнеме няколко години, в противоположен случай главната крилата ракета на Военноморски сили на Съединени американски щати ще е уязвима за електронни разстройства. Вероятно заради тази причина Русия не удостовери дали е получила по съвършеното оръжие JASSM, също употребявано в Сирия. Руските държавни медии единствено загатнаха такава опция, оставяйки някаква двоякост. А това доста затруднява американските военни в търсене на рационален отговор.”

Вън от подозрение е, че американците умеят да вършат верни заключения. И в случай че комплицираната обстановка в Сирия не откри решение до година-две, те може отново да нанесат удар, само че тогава ракетите към този момент ще са осъвременени.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР