Американското правителство обмисля пътуване на президента Джо Байдън до Саудитска

...
Американското правителство обмисля пътуване на президента Джо Байдън до Саудитска
Коментари Харесай

Вашингтон преговаря с Рияд и Каракас за петрол

Американското държавно управление обмисля пътешестване на президента Джо Байдън до Саудитска Арабия, с цел да изиска от кралството да усили производството на нефт. Визитата би трябвало да се състои напролет, до момента в който Белият дом се пробва да се оправи със международната енергийна рецесия, провокирана от нахлуването на Русия в Украйна. Говорител на Белия дом обаче съобщи, че такова пътешестване към момента не е оповестено и " огромна част от това са преждевременни спекулации ".
Междувременно представители на Съединени американски щати и Венецуела разискаха опцията за облекчение на петролните наказания против Каракас, само че не реализираха забележителен прогрес, заяви Ройтерс. Посещението на американската делегация бе част от напъните на Вашингтон да лиши Русия от съдружници.
Според изданието Николас Мадуро е изискал цялостна анулация на глобите, ориентирани към възбрана на износа на нефт. Също по този начин е настоял да бъдат анулирани персоналните наказания против него и други длъжностни лица и да бъде върнат контролът върху петролната компания PDVSA.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР