Американското министерство на търговията обмисля действия срещу руската компания за

...
Американското министерство на търговията обмисля действия срещу руската компания за
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: САЩ обмислят действия срещу руска компания за киберсигурност

Американското министерство на търговията обмисля дейности против съветската компания за киберсигурност " Касперски лаб ", заяви през днешния ден в. " Уолстрийт джърнъл ", като се базира на осведомени източници.

Според изданието държавното управление на американския президент Джо Байдън изследва опцията за предприемане на ограничения против компанията според своите правила за онлайн сигурност.

Евентуални дейности против съветската компания за киберсигурност могат да се трансфорат в модел за сходни ограничения против " ТикТок " или други следени от Китай технологии, обявиха осведомени източници, представени от вестника.

" Касперски лаб " от дълго време е упреквана, че съставлява опасност за Съединени американски щати. Компанията, чиито програмен продукт беше отстранен от мрежите на федералното държавно управление на Съединени американски щати при президентството на Доналд Тръмп, отхвърля да работи с Русия или с държавното управление на която и да е страна, с цел да спомага за кибершпионаж или други зловредни кибердейности, отбелязва " Уолстрийт джърнъл ", представена от Българска телеграфна агенция.

Преди година, малко след нахлуването на Русия в Украйна, държавното управление на Байдън обмисляше опцията за налагане на наказания против " Касперски лаб ", само че в последна сметка не предприе дейности, откакто имаше опозиция от някои американски длъжностни лица, разтревожени от мащабите и обсега на сходен ход. Продуктите на компанията, включително антивирусен програмен продукт, се употребяват от стотици милиони клиенти по света, в това число в Съединени американски щати, показва вестникът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР