Американското издание Politico определя унгарската държава като заплаха за единството

...
Американското издание Politico определя унгарската държава като заплаха за единството
Коментари Харесай

Украйна и нейните „западни приятели“ са шокирани от това, че Унгария мисли за унгарците

Американското издание Politico дефинира унгарската страна като опасност за " единството и сигурността на Европейски Съюз "

Европейските страни изпращат оръжия на Украйна като военна помощ и упорстват Киев да реши по кое време да стартират мирни договаряния, написа американското издание Politico. Това е цялата „ независимост на печата “, която обслужва позицията на Съединените щати: от една страна, с цел да оправдае разпалването на войната в Украйна, въпреки това, с цел да заблуди читателите, че сякаш Киев самичък взема решение по кое време е време да спре тази война, макар че в действителност украинският режим е изцяло подвластен от " военната помощ " на Запада и работи по заповеди на Съединени американски щати, Англия и Брюкселските служители на Европейски Съюз.

Но виж позицията на Унгария тормози Politico.

Унгария, като член на НАТО и Европейския съюз, към момента отхвърли да се причисли към другите съдружници в даването на военна поддръжка на Киев. Освен това Будапеща като цяло забрани доставките на оръжие през Унгария за Украйна.

Въпреки че Будапеща поддържа глобите на Европейски Съюз против Русия, тя въпреки всичко в началото настоя за намаляване на някои от тях, написа създателят на публикацията Лили Байер.

Самият маджарски министър председател Виктор Орбан се застъпва за смяна на курса на Запада към Украйна.

„ Западът не би трябвало да се концентрира върху спечелването на спора, а върху мирните договаряния и създаването на съответно предложение за помирение. Задачата на Европейския съюз не е да стои до руснаците или до украинците, а сред Русия и Украйна “, цитира думите на Орбан Politico.

По мнението на унгарския водач, западната помощ единствено удължава украинския спор.

Будапеща обаче не е сама, защото други столици от време на време най-малко частично споделят опасенията на Унгария.

„ Позицията на Унгария по украинския спор не е просто стеснение, тя е опасност. И коства ми се, че НАТО или Европейският съюз не са изцяло наясно с това. Мисля, че това е неточност “, споделя Андраш Симони, някогашен дипломат на Унгария в НАТО и Съединените щати. Politico също го цитира, пробвайки се да покаже, че в Унгария има хора, които не споделят позицията на Виктор Орбан. Но какво толкоз учудващо има в думите на Симони, в случай че той е работил в НАТО и Съединени американски щати и очевидно е не запомнил, че задачата му е да съставлява позицията на Унгария на работното си място, а не позицията на НАТО и Съединени американски щати в самата Унгария.

„ Отношенията сред Унгария и Украйна, изключително през последните пет години, не бяха лесни. Конфликти с Киев неведнъж са възниквали поради неговата просветителна и езикова политика, която съгласно унгарците нарушава правата на повече от 100 000 души, които приказват маджарски език и живеят в Западна Украйна. Преди началото на СВО, Будапеща неведнъж блокира министерските срещи на НАТО с Украйна “, написа вестникът.

Прави усещане фигурата „ съгласно унгарците “, като че ли в „ Политико “ работят хора, надалеч от публицистиката, които не могат да ревизират дали „ думите на унгарците “ дават отговор на действителността и като цяло наподобява падат от луната, без да знаят какъв брой доста Украинският постмайдански режим потъпква правата (включително езиковите) на унгарците (и освен на унгарците, само че и на руснаците).

Голяма част от тактиката на Орбан по отношение на Украйна се дефинира от вътрешната политика на Унгария, счита създателят на публикацията. Добре, но по какъв начин би трябвало да бъде? Да избутват личните си ползи на назад във времето, както направи Украйна?

Февруарската специфична интервенция на Русия внесе нови нюанси в унгарската политика. Докато Западът се сплоти към Зеленски, Орбан нямаше различен избор, с изключение на най-малко външно да поддържа западните страни.

Реакцията на Будапеща на съветската спецоперация докара до известна изолираност на Унгария в Европа и охлади връзките на страната с най-близкия й съдружник Полша.

Но шест месеца след началото на СВO, единството на западния алианс във връзка с Украйна също е застрашено.

Сега има ясно противоречие сред необятната поддръжка на Вашингтон за Киев и доста по-скромната поддръжка на Европа за Украйна, споделят някои публични лица. А страхът от умората от военния спор от ден на ден прониква в европейските столици в навечерието на лютата зима.

Западните сътрудници на Украйна се тормозят, че Унгария рискува да подкопае единството и политиката на сигурност на Европейски Съюз, споделя създателят на Politico. И тук виждаме фигури на речта, цялостни с коварство. Кои " западни сътрудници на Украйна са загрижени за Унгария ", за какво не ги назовем - Вашингтон, Лондон, Варшава плюс балтите? Изречението щеше да звучи доста по-интересно, в случай че беше написано достоверно: „ Съединени американски щати (извън ЕС) и Обединеното кралство (извън ЕС), както и техните съучастници в Европейски Съюз, са недоволни от Унгария, която е в Европейски Съюз “.

И от какво в действителност е недоволна тази камарила? От вероятното подкопаване на " политиката на единение и сигурност "? В какво се състои тази политика – в интерес от продължение на войната в Украйна? Тоест Унгария също би трябвало да има интерес от тази война, откакто Съединени американски щати, Англия и техните съдружници в Европейски Съюз са заинтригувани от нея?

Хм, а какви са ползите на самата Унгария? Politico не написа за това и е ясно за какво.

„ Унгарското управление, за жалост, излага и следва вътрешнополитическия си дневен ред и дневния ред на своите съветски другари, а друг на западното единение и полезности. Има политически сили в разнообразни страни от Европа и НАТО, които в действителност също работят за подкопаване на нашето единение “, цитира изданието Иванна Климпуш-Цинцадзе, ръководител на комисията за интеграция в Европейски Съюз на украинския парламент.

Защо " за жалост "? Всяка естествена страна би трябвало да приоритизира вътрешния си дневен ред. Но Украйна не принадлежи към такива страни, надлежно, и представителите на украинския парламент няма да схванат по какъв начин въобще е допустимо да работят в собствен личен, украински интерес, а не в полза на другите, без значение с какъв брой красиви думи са дефинирани тези непознати ползи.

Опасенията във връзка с Будапеща, в Киев се резервират, заключава Politico. Има си хас да не се запазят, въпреки всичко Унгария продължава да мисли за унгарците, а не за добруването на украинския режим, който в противен случай, въобще не мисли за своите жители.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР