Американското издание National Interest направи сравнение в техническото стъкмяване на

...
Американското издание National Interest направи сравнение в техническото стъкмяване на
Коментари Харесай

National Interest сравни спецназовците на САЩ и на Русия

Американското издание National Interest направи съпоставяне в техническото стъкмяване на американския и на съветския спецназ.

Американският спецназ се образува от мъже на не повече от 28 година В продължение на 1,5 година те минават образование, а след това попадат в „ седмицата на ада” – в продължение на 5 дни минават тествания в специфична база с дребен ресурс от снабдяване и топло облекло. След това вършат крос от 25 км и плуват 3 км в открит водоем. Накрая минават тежки физически натоварвания, които малко на брой преодоляват. Едва 10% от изпитваните стигат до финала.

В Русия подборът за войските със особено предопределение минава по напълно различен метод, като да вземем за пример се употребява съветско и непозната въоръжение. Особено се натъртва на образованието бойците да водят ръкопашен пердах без оръжие и без специфична екипировка, без средства за връзка във всевъзможни метеорологични условия.

Според National Interest, американският спецназ има съществено софтуерно предимство, да вземем за пример БЛА MQ-Predator и MQ-Reaper. Те са способни да носят въоръжение и да оказват огнева поддръжка, да наблюдават и откриват обекти и хора във всяко време на денонощието благодарение на принадлежности за нощно виждане и термовизори.

„ В съветската войска БПЛА постоянно се употребяват за разкриване на обекти и по-точното местоположение на задачите за артилерията, само че не и за войските със особено предназначение” – написа американското издание.

„ Американският и съветският спецназ имат разнообразни задания: съветските отряди със особено предопределение са по-ефективни в наблюдението и защитата, а американските по-добре се изявяват в настъплението” – обобщава National Interest.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР